Ивана Шпановић у финалу Олимпијских игара

01.08.2021. 09:34
0
ИЗВОР: dnevnik.rs

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале у скоку удаљ на Олимпијским играма у Токију. Послије преступа у првој серији, Зрењанинка је у другој скочила тачно седам метара и већ изборила мјесто у финалу, односно преко норме 6,75 м. Ово је и најбољи скок Шпановићеве ове године.

Гледајући обје групе, одмах иза Шпановићеве била је Њемица Малаика Михамбо скоком 6,98 м, док је трећа била Американка Бритни Рис (6,86). Финале су још избориле Тара Дејвис из САД (6,85), Чантел Мелоун са Британских Девичанских острва (6,82), Кади Сањиа из Шведске (6,76), Нигеријца Еса Бруме (6,76) и Британка Абигејл Ирозуру (6,75).

- Желим да се одморим сутра, да мало "истонизирамо" и да у уторак у финалу испоручим оно што толико дуго желим да се деси - изјавила је најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић после пласмана у финале скока у даљ на Олимпијским играма у Токију.

- Бришемо све што је било данас, фокус је на финалу. Ослањам се на своје искуство и на желју коју толико дуго имам - рекла је Шпановић српским извештачима у Токију.

Она је додала да је уочи такмичења била сигурна у себе.

- Први утисак ми је да сам на великом такмичењу после две године. Превелика је била пауза. Остали смо доследни плану и раду и ово само потврдује да ћу бити на добром нивоу. И овај скок је био са великом задршком јер сам направила преступ у првој серији. Само сам желела да направим тај скок преко 6.75 , тако да нам сада остаје да додатно подигнемо расположење и форму - изјавила је Шпановићева.

Ивана Шпановић ће ићи у борбу за медаље у уторак од 3.50 по нашем времену.

Коментари 0
Повезане вијести
Сјајно финале Купа Српске у Источном Сарајеву Сјајно финале Купа Српске у Источном Сарајеву
Србија у финалу Суперкупа Србија у финалу Суперкупа
Лана Пудар у финалу у дисциплини 200 метара делфин Лана Пудар у финалу у дисциплини 200 метара делфин
Најчитаније
 • Лица ухапшена због дроге у Источном Сарајеву
  5h 28m
  1
 • Страдао деветогодишњи дјечак
  4h 9m
  0
 • Произвођачи романијског кајмака спремни за предстојеће сајмове
  20h 50m
  0
 • Основцима у Источној Илиџи представљена “Чаробна књига” Јелене Глишић (ФОТО)
  19h 45m
  0
 • Рогатица: Подршка произвођачима млијека у проширењу сточног фонда
  21h 29m
  0