Ивана Шпановић у финалу Олимпијских игара

01.08.2021. 09:34
0
ИЗВОР: dnevnik.rs

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић пласирала се у финале у скоку удаљ на Олимпијским играма у Токију. Послије преступа у првој серији, Зрењанинка је у другој скочила тачно седам метара и већ изборила мјесто у финалу, односно преко норме 6,75 м. Ово је и најбољи скок Шпановићеве ове године.

Гледајући обје групе, одмах иза Шпановићеве била је Њемица Малаика Михамбо скоком 6,98 м, док је трећа била Американка Бритни Рис (6,86). Финале су још избориле Тара Дејвис из САД (6,85), Чантел Мелоун са Британских Девичанских острва (6,82), Кади Сањиа из Шведске (6,76), Нигеријца Еса Бруме (6,76) и Британка Абигејл Ирозуру (6,75).

- Желим да се одморим сутра, да мало "истонизирамо" и да у уторак у финалу испоручим оно што толико дуго желим да се деси - изјавила је најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић после пласмана у финале скока у даљ на Олимпијским играма у Токију.

- Бришемо све што је било данас, фокус је на финалу. Ослањам се на своје искуство и на желју коју толико дуго имам - рекла је Шпановић српским извештачима у Токију.

Она је додала да је уочи такмичења била сигурна у себе.

- Први утисак ми је да сам на великом такмичењу после две године. Превелика је била пауза. Остали смо доследни плану и раду и ово само потврдује да ћу бити на добром нивоу. И овај скок је био са великом задршком јер сам направила преступ у првој серији. Само сам желела да направим тај скок преко 6.75 , тако да нам сада остаје да додатно подигнемо расположење и форму - изјавила је Шпановићева.

Ивана Шпановић ће ићи у борбу за медаље у уторак од 3.50 по нашем времену.

Коментари 0
Повезане вијести
Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу Руски спортисти добили дозволу за учешће на Олимпијским играма у Паризу
Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО) Пјешачио до Москве да уживо види Путина, сада кренуо на Олимпијске игре у Париз (ВИДЕО)
Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу Сара Ћирковић: Сада сањам олимпијску медаљу
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    5h 5m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    12h 11m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    10h 38m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    6h 20m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    12h 30m
    0