Iz NATO štaba: Radujemo se saradnji sa BiH

21.11.2019. 15:11
0
IZVOR: Avaz

Nakon što su članovi Predsjedništva BiH prije nekoliko dana konačno usaglasili Program reformi koji će biti poslan u Brisel, došao je i komentar NATO štaba u Sarajevu.

Rekli su da pozdravljaju sporazum koji su postigli članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine o uspostavljanju vlasti i nastavku saradnje s NATO. 

– Sporazum će odblokirati toliko potrebne reforme, koje podržava NATO savez, i nastavićemo to raditi za dobrobit svih građana ove zemlje. Radujemo se što ćemo raditi s Bosnom i Hercegovinom na osnovu Programa reformi.

što se tiče samog dokumenta, nismo ga još dobili tako da je preranoo davati komentare o njemu. U opštem smislu, ovaj program pomoći će Bosni i Hercegovini da ojača saradnju s NATO savezom – rečeno je za Avaz iz NATO štaba.

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra Kako sa BiH pasošima u Šengen od novembra
Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas Prosječna plata u susjednoj zemlji skoro dvostruko veća nego kod nas
Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
Najčitanije
  • Slani mafini
    8h 26m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    10h 21m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    8h 15m
    0
  • Oštar odgovor Majdova nadležnima nakon suspenzije: Citirao Đokovića, pomenuo dvojicu sudija
    21h 24m
    3
  • Grupa hodočasnika sa Romanije krenula na poklonjenje Čajničkoj Krasnici
    9h 34m
    0