Izlila se Ćehotina, moguća evakuacija građana

19.01.2023. 21:11
0
IZVOR: srna.rs

Služba zaštite i spasavanja u Pljevljima pozvala je građane da budu pripravni nakon što su se izlile rijeke Vezišnica i Ćehotina jer će, ako se situacija iskomplikuje, morati da budu evakuisani.

Iz Službe su istakli da je sitaucija ozbiljna i da je u toku podizanje nasipa uz most na Ćehotini na izlazu iz Pljevalja ka Đurđevića Tari.

- Akumulaciono jezero Otilovići je puno, sada se brana preliva i u ovom momentu više ne postoji mogućnost kontrole toka rijeke Ćehotine pomoću akumulacionog jezera - saopšteno je iz Službe zaštite i spasavanja Pljevlja.

Oni dodaju da su jutros upozorili nekoliko domaćinstava na povećanje nivoa vode i ukazali im da se spreme za potencijalnu evakuaciju.

U Beranama je zbog odrona na magistralnom putu prema Rožaju saobraćaj obustavljen u naselju Baza, jer se ogromna količina zemlje i šljunka obrušila na kolovoz, a nanos je za sobom povukao i stabla.

Policija i nadležne službe su na terenu, ali se još nije počelo sa uklanjanjem nanosa, saopštili su iz Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje pojašnjavajući da je klizište još "živo".

Komentari 0
Povezane vijesti
Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara Za obnovu kuća oštećenih u nevremenu izdvojeno 544 miliona dolara
Poplave epskih razmjera: Čitavi kvartovi završili u moru, broj mrtvih premašio 5.000 Poplave epskih razmjera: Čitavi kvartovi završili u moru, broj mrtvih premašio 5.000
Srpskim turistima bujica odnijela automobile u more Srpskim turistima bujica odnijela automobile u more
Najčitanije
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    4h 44m
    0
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    4h 8m
    0
  • Hodočasnici iz Sokoca na Đurđevdan polaze na petnaesto poklonjenje moštima Svetog Vasilija Ostroškog
    18h 52m
    1
  • Godišnjica herojske pogibije pilota Milenka Pavlovića
    4h 2m
    0
  • Tržište polovnjaka: 10 trikova koje koriste prevaranti
    21h 8m
    0