Jahorina srušila većinu u Istočnoj Ilidži

02.03.2020. 14:48
0
IZVOR: insajder.in

Sjednica Skupštine opštine Istočna Ilidža je prekinuta nakon što je usvojen prijedlog načelnika opštine Marinka Božovića da se dnevni red proširi tačkom „Dodjela 5.551 kvadrata zemljišta Olimpijskom centru Jahorina za izgradnju početne stanice gondole“.

Božovićev zahtjev su pored odbornika SDS i PDP podržali i odbornici DNS-a. Inače, skupštinsku većinu u Istočnoj Ilidži čine SNSD, DNS, US, Demosom i SP. Kako se ovakvom scenariju nisu nadali, predsjednik SO Zoran Trapara je dao pauzu sa koje se odbornici SNSD, DNS, Demosa, US i SP nisu vratili zbog čega nije bilo kvoruma za nastavak sjednice.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina Nedeljko Elek u izjavi za ''Insajder'' pozdravio je Božovićevu inicijativu i pozvao sve odbornike da je podrže.

-To je dobra inicijativa i način na koji se pomaže razvoj opštine Istočna Ilidža i cijele regije i to svi odbornici treba da imaju u vidu ukoliko su narodni odbornici. Najveći je interes donjeg grada da se infrastrukturno što bolje uveže sa Jahorinom kako bi oni koji dolaze na zimovanje dio svog vremena proveli i u Istočnom Sarajevu, a i dio novca potrošili u dvije opštine koje pripadaju ''donjem gradu''. Drago mi je da opštine Istočno Novo Sarajevo, koje je već uradilo projekat gondole, i opština Istočna Ilidža pokazuju da imaju sluha i shvataju važnost razvoja Jahorine i cijele regije - kaže Elek.

Odbornik DNS-a Mladen Lučić koji je podržao proširenje dnevnog reda kaže za ‘’Insajder’’ da je ‘’DNS bio spreman da podrži prijedlog načelnika da se Olimpijskom centru dodijeli zemljište za izgradnju početne stanice gondole’’.

-Smatramo da je to dobar prijedlog i nešto što je u interesu naše lokalne zajednice, Jahorine i cijele regije. Naime, nama je interes naše opštine i naših građana uvijek na prvom mjestu. Žao nam je što je danas moralo doći do prekida sjednice skupštine i nadamo se da će u nastavku bidi donijeta ova odluka - rekao je Lučić.

Komentari 0
Povezane vijesti
Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada Centar za zdravo starenje “Aktiva” u Istočnoj Ilidži proslavio tri godine rada
Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac Krađa u Istočnoj Ilidži, otuđeni ručni satovi i zlatni lanac
Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži Uhapšena lica zbog krađe u Istočnoj Ilidži
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    15h 30m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    12h 2m
    0
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    4h 33m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    6h 23m
    3
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    17h 0m
    1