Jedina nada za Milošev odlazak u Rusiju – helikopter Vlade Srpske

09.10.2023. 21:51
0
IZVOR: katera.news

Zbog trenutne situacije u Rusiji, nijedna aviokompanija nije u mogućnosti da Miloša Božovića transportuje za Moskvu.

Naime, kako je saopšteno u Fejsbuk grupi podrške našem sugrađaninu, pojavila se nova prepreka.

- Miloševa viza, u trajanju od tri mjeseca počinje od sutra, baš koliko i traju predviđene terapije i boravak u bolnici. Novac za dvije terapije već je uplaćen, ali zbog sankcija Rusiji, ne možemo u Moskvu otputovati ni s jedne destinacije u Evropskoj uniji - rekao je Aleksandar, Milošev otac.

S obzirom na to da BiH nije uvela sankcije, ostala je jedina opcija, koja, prema riječima Aleksandra može da bude realizovana, a to je pomoć Vlade Republike Srpske, tačnije transport avionom u njihovom vlasništvu.

Kako ističe Aleksandar, iz Vlade Republike Srpske su prošle godine obećali da će, kad bude bilo potrebe, Miloša da prevezu njihovim avionom. Kako se navodi u grupi „Podrška Milošu Božoviću“, nažalost, do danas, ni nakon skorašnjih obraćanja i molbe Miloševe porodice da se ovaj mladić prebaci za Moskvu, povratnu informaciju nisu dobili.

Miloševa porodica trenutno ima novac zahvaljujući humanim ljudima, a transport avionom Vlade Republike Srpske bi, kako se navodi, bio uredno plaćen tim sredstvima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Troškovi transporta velika briga roditelja - Pomozimo Milošu! Troškovi transporta velika briga roditelja - Pomozimo Milošu!
Na humanitarnom turniru u Han Pijesku prikupljeno 2.240 KM za Miloša Božovića Na humanitarnom turniru u Han Pijesku prikupljeno 2.240 KM za Miloša Božovića
Božović: Do sada prikupljeno oko 40 odsto od potrebnih sredstava za nastavak Miloševog liječenja Božović: Do sada prikupljeno oko 40 odsto od potrebnih sredstava za nastavak Miloševog lije...
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    22h 31m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    15h 13m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    19h 46m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    17h 20m
    2
  • Kako je stradao mitropolit Petar Zimonjić
    23h 5m
    3