Jelena Arnautović najbolji sportista grada Istočnog Sarajeva za 2019. godinu

27.07.2020. 16:15
0
IZVOR: Katera

Tradicionalna manifestacija Izbor sportiste godine grada Istočnog Sarajeva održana je danas u zgradi Gradske uprave.

Savjet za sport grada Istočno Sarajevo, na osnovu prijedloga koji su stigli iz šest gradskih opština, izabrao je i ove godine najboljeg sportistu, najuspješniji sportski klub, najuspješnijeg trenera i sportskog radnika, najuspješnije sportiste u kategoriji lica sa posebnim potrebama i perspektivne mlade sportiste grada.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, manifestaciji su prisustvovati samo izabrani sportisti, treneri i predstavnici najuspješnijeg sportskog kolektiva.

Na ovogodišnjem izboru džudistkinja Jelena Arnautović iz udo kluba "Romanija" Pale, izabrana je za najboljeg sportistu Istočnog Sarajeva.

U obraćanju medijima, Arnautovićeva se zahvalila na ovom priznanju, napominjući da posebna zahvalnost ide klubu „Romanija“ i treneru Draženu Subotiću, koji je, kako sama ističe, njena velika podrška.

Arnautovićeva je istakla da je prošle godina ponijela titulu balkanskog prvaka, da je bila na nekoliko kupova u Sarajevu i Dubrovniku, na kojima je postigla dobre rezultate.

Na kraju obraćanja Arnautovićeva je zaključila da je trenutna epidemiološka situacija negativno uticala na njene treninge, ali da će se potruditi da u narednom periodu da sve od sebe i opravda dosadašnje rezultate.

Za najbolji sportski klub u 2019. godini izabran je udo klub "Famos" iz Istočne Ilidže, koji već treću godinu dobija ovo priznanje.

Takmičari ovog kluba su tokom prošle godine ostvarili značajne rezultate, pet medelja sa evropskih kupova, na zvaničnim prvenstvima Republike Srpske osvojili su 17 zlatnih i po 18 srebrnih i bronzanih medalja, dok su na zvaničnim prvenstvima BiH, osvojili 12 zlatnih, 11 srebrnih i 13 bronzanih medalja.

Za najuspješnijeg sportskog radnika proglašen je Dejan Jerkić iz Džiu-džicu kluba "Jahorina" Pale.

Jerkić je rekao da je ovo priznanje velika čast za klub, i da su uspjesi zagaranovani jer sportisti, treneri i uprava rade kao tim.

Džiu- džicu klub „Jahorina“ osnovan je 2016. godine i od tada niže vrhunske rezultate.

Za najuspješnijeg trenera ove godine izabran je Ljubiša Majdov iz udo kluba "Randori" Istočno Novo Sarajevo.

Nagradu je u njegovo ime preuzeo sin Stefan koji se zahvalio u očevo ime, ističući da je ovo priznanje posebno jer dolazi iz sredine u kojoj njegov otac živi i radi, a to je posebna privilegija.

Predsjednik Skupštine grada Miroslav Lučić rekao je da se današnjom manifestacijom zahvaljuje i pruža podrška sportistima i klubovima iz Istočnog Sarajeva čiji su rezultati u prošloj godini impozantni i na koje svi moramo biti ponosni.

- I pored trenutne situacije, i prisustva pandemije, koja sigurno utiče i na sport, vidimo da oni vrijedno rade i zajedno sa nama se nadaju da će aktuelna situacija uskoro proći, kako bi bili spremni za nova takmičenja i uspjehe - naveo je Lučić.

U obraćanju medijima, Lučić je istakao da je siguran da će saradnja Gradske uprave i sportista biti nastavljena u budućnosti te da će nastojati da što više finansijskih sredstava bude izdvojeno za poboljšanje sportske infrastrukture, kao i za rad klubova.

Komentari 0
Povezane vijesti
Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO) Upriličen prijem za 78 brucoša na Elektrotehničkom fakultetu (FOTO)
Grad Istočno Sarajevo raspisao konkurs za dodjelu studentskih stipendija Grad Istočno Sarajevo raspisao konkurs za dodjelu studentskih stipendija
Šumarski tehničari postaju njegovatelji Šumarski tehničari postaju njegovatelji
Najčitanije
  • Prije 32 godine formirana legendarna Srpska garda Ilidža (FOTO)
    4h 20m
    0
  • Preminuo primarijus doktor Momir Janković
    22h 43m
    1
  • Pavle Vuisić - vječiti boem koji je mrzio glumu
    3h 57m
    0
  • Porodica Topić ima još jedno čudo: Sofija oborila rekord sestre Angeline
    21h 40m
    0
  • Komplikovan politički sistem: Na ovaj način se računaju mandati u BiH
    17h 10m
    0