Јелена Арнаутовић најбољи спортиста града Источног Сарајева за 2019. годину

27.07.2020. 16:15
0
ИЗВОР: Катера

Традиционална манифестација Избор спортисте године града Источног Сарајева одржана је данас у згради Градске управе.

Савјет за спорт града Источно Сарајево, на основу приједлога који су стигли из шест градских општина, изабрао је и ове године најбољег спортисту, најуспјешнији спортски клуб, најуспјешнијег тренера и спортског радника, најуспјешније спортисте у категорији лица са посебним потребама и перспективне младе спортисте града.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, манифестацији су присуствовати само изабрани спортисти, тренери и представници најуспјешнијег спортског колектива.

На овогодишњем избору џудисткиња Јелена Арнаутовић из Џудо клуба "Романија" Пале, изабрана је за најбољег спортисту Источног Сарајева.

У обраћању медијима, Арнаутовићева се захвалила на овом признању, напомињући да посебна захвалност иде клубу „Романија“ и тренеру Дражену Суботићу, који је, како сама истиче, њена велика подршка.

Арнаутовићева је истакла да је прошле година понијела титулу балканског првака, да је била на неколико купова у Сарајеву и Дубровнику, на којима је постигла добре резултате.

На крају обраћања Арнаутовићева је закључила да је тренутна епидемиолошка ситуација негативно утицала на њене тренинге, али да ће се потрудити да у наредном периоду да све од себе и оправда досадашње резултате.

За најбољи спортски клуб у 2019. години изабран је Џудо клуб "Фамос" из Источне Илиџе, који већ трећу годину добија ово признање.

Такмичари овог клуба су током прошле године остварили значајне резултате, пет медеља са европских купова, на званичним првенствима Републике Српске освојили су 17 златних и по 18 сребрних и бронзаних медаља, док су на званичним првенствима БиХ, освојили 12 златних, 11 сребрних и 13 бронзаних медаља.

За најуспјешнијег спортског радника проглашен је Дејан Јеркић из Џиу-џицу клуба "Јахорина" Пале.

Јеркић је рекао да је ово признање велика част за клуб, и да су успјеси загарановани јер спортисти, тренери и управа раде као тим.

Џиу- џицу клуб „Јахорина“ основан је 2016. године и од тада ниже врхунске резултате.

За најуспјешнијег тренера ове године изабран је Љубиша Мајдов из Џудо клуба "Рандори" Источно Ново Сарајево.

Награду је у његово име преузео син Стефан који се захвалио у очево име, истичући да је ово признање посебно јер долази из средине у којој његов отац живи и ради, а то је посебна привилегија.

Предсједник Скупштине града Мирослав Лучић рекао је да се данашњом манифестацијом захваљује и пружа подршка спортистима и клубовима из Источног Сарајева чији су резултати у прошлој години импозантни и на које сви морамо бити поносни.

- И поред тренутне ситуације, и присуства пандемије, која сигурно утиче и на спорт, видимо да они вриједно раде и заједно са нама се надају да ће актуелна ситуација ускоро проћи, како би били спремни за нова такмичења и успјехе - навео је Лучић.

У обраћању медијима, Лучић је истакао да је сигуран да ће сарадња Градске управе и спортиста бити настављена у будућности те да ће настојати да што више финансијских средстава буде издвојено за побољшање спортске инфраструктуре, као и за рад клубова.

Коментари 0
Повезане вијести
Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО) Уприличен пријем за 78 бруцоша на Електротехничком факултету (ФОТО)
Град Источно Сарајево расписао конкурс за додјелу студентских стипендија Град Источно Сарајево расписао конкурс за додјелу студентских стипендија
Шумарски техничари постају његоватељи Шумарски техничари постају његоватељи
Најчитаније
  • Прије 32 године формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
    1h 57m
    0
  • Преминуо примаријус доктор Момир Јанковић
    20h 20m
    1
  • Жељко Пржуљ - "Сами на свијету" (одломак)
    22h 44m
    0
  • Милан Ракић, пјесник, дипломата и тајни агент: Волио је двије жене и ослободио Косово
    22h 58m
    0
  • Душка Алексић: "Поломљен ми је нос, супруг има тешке повреде главе и стомака"
    21h 47m
    0