Još jedno lice iz Istočne Ilidže pozitivno na koronavirus

09.04.2020. 08:42
0
IZVOR: srpskainfo.com

U protekla 24 časa u Republici Srpskoj je potvrđeno 17 novih slučajeva zaraze novim virusom korona, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Deset osoba je iz Banjaluke, tri osobe su iz Laktaša, dvije iz Mrkonjić Grada, jedna iz Istočne Ilidže i jedna iz Prnjavora.

U laboratorijama je testirano 416 uzoraka.

– Testiran je niz zdravstvenih radnika u ovom turnusu i pozitivan je jedan ljekar iz UKC Republike Srpske. Radi se o kolegi koji je ranije bio negativan, a sad je pozitivan – kaže Šeranić.

- Od novopotvrđenih, uglavnom se radi o porodičnim kontaktima i direktnim kontaktima, ali i imamo i lica koja nisu mogla navesti kako su se zarazila, zbog čega se ne smijemo opustiti i moramo ostati kod kuće i ponašati se odgovorno. U Srpskoj ima ukupno 365 pozitivnih na virus korona, a od posljedica virusa do sada je preminulo 13 osoba – potvrdio je ministar.

Ukupno je 81 osoba do sada oporavljena u Srpskoj, a najviše iz Banjaluke.

U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske na odjeljenju Kovid smješteno je 46 osoba, sa teškom kliničkom slikom, a na respiratoru su četiri osobe.

Na staroj lokaciji klinike za plućne bolesti je 59 pacijenata, sa lakšom kliniočkom slikom, a u UKC u izolaciji četiri osobe čekaju nalaz.

Komentari 0
Povezane vijesti
U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO) U vrijeme korone novac nosili u US Nenada Stevandića (VIDEO)
Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje Skakavac: Ministar Šeranić iznio neistine, postoji sva dokumentacija za Miloševo liječenje
Šeranić najavio nove mjere zbog korone Šeranić najavio nove mjere zbog korone
Najčitanije
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    12h 51m
    0
  • Zaplijenjeno više od pet kilograma droge, uhapšena dva muškarca
    9h 23m
    0
  • U Srpskoj poskupljuje brašno
    14h 21m
    1
  • Stručnjaci upozoravaju: Parkiran automobil nije poželjno ostaviti u brzini
    1h 54m
    0
  • Otkrivena spomen-ploča povodom 30 godina od osnivanja ratne bolnice
    3h 44m
    2