Jovana Bojanić i Peđa Hart snimili obradu pjesme "Ko li noćas miluje ti kosu" (VIDEO)

10.02.2021. 18:50
0
IZVOR: Katera

Naši sugrađani, vokal Jovana Bojanić i muzičar i kompozitor Peđa Hart snimili su proteklih dana obradu pjesme Bože Vreća „Ko li noćas miluje ti kosu“, koja je naišla na veliko oduševljenje ljubitelja muzike, te je pozitivno ocijenjena kod publike.

Jovana i Peđa iza sebe imaju nekoliko snimljenih obrada različitih pjesama, te im ova obrada pjesme nije prva koju su zajedno snimili i otpjevali.

Bojanićeva kaže u izjavi za Kateru da pored različitih žanrova kojima je pribjegavala tokom svog muzičkog izražavanja, narodna muzika kojoj pripada i sevdalinka poput navedene pjesme, zauzima posebno mjesto.

- Božo je jedan istinski umjetnik, čiji glas se sluša na različitim krajevima svijeta. Ono što me naročito privuklo u njegovoj muzici, jeste njegov autorski doprinos istoj. Tekstovi koje piše i pjeva vrlo često diraju one najtananije niti u duši svakog čovjeka. Danas je veoma rijetko naići na slične tekstove, koji u sebi nose određeni dublji smisao, a za mene muzika bez smislenog i vrijednog teksta nije dovoljna – kaže Bojanićeva.

Ona kaže da joj je pjesma „Ko li noćas miluje ti kosu“ posebno „legla“, kako u duši, tako i glasu i njenom stilu pjevanja.

- Svakako da sam je ja doživjela na neki svoj način, pa i sama interpretacija se razlikuje od originalne izvedbe. Što se same atmosfere tiče, snimanje je proteklo u ugodnoj atmosferi. Lako je sarađivati sa ljudima koji vole svoj posao, tačnije rečeno, koji „žive“ svoj posao. Svako je dao sve od sebe da svoj dio posla uradi na što bolji način, zato je i nastao ovako uspješan krajnji rezultat – istakla je Bojanićeva.

Ističe da se ekipa koja je snimala spot i obradu pjesme vrlo brzo okupila oko ove ideje i za kratko vrijeme uspjela da snimi verziju, koja je konačna.

Dodaje da ona i Peđa imaju već nekoliko snimljenih obrada različitih pjesama, te dodaje da će ih u budućem periodu biti i više. Ističe da im je plan da u budućnosti istupe i sa nekim autorskim projektom. 

Kompozitor i muzičar Peđa Hart kaže za naš portal da je pjesmu odabrala upravo Jovana, a da se on svim srcem složio sa njenim izborom.

- Oboje, pored drugih žanrova, njegujemo naklonost i ljubav prema sevdalinci. Pjesma koju smo snimili je autorska pjesma Boža Vreća i možda bi se mogla povesti rasprava da li je uopšte riječ o sevdalinci, tradicionalnoj pjesmi naroda u BiH ili nekakvoj „novokomponovanoj“ pjesmi. Sa punim pravom se može reći da je u pitanju čistokrvna sevdalinka sa svim njenim stilskim karakteristikama – kaže Hart.

On dodaje da je sevdalinka jedna živa tradicija, te da im je drago biti dio iste, jer u budućnosti imaju u planu da je njeguju još više. Kaže da bi im bilo drago da njihova buduća autorska pjesma bude u tom duhu.

Za snimanje spota za obradu pjesme  „Ko li noćas miluje ti kosu“, u izvedbi Jovane Bojanić i Peđe Harta, bili su zaduženi Predrag Krstović i Slobodan Tintor.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti Vatrogasac – human i odgovoran posao koji morate voljeti
Najčitanije
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    23h 33m
    1
  • Partizan mijenja ime!
    16h 15m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    20h 48m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    18h 22m
    2
  • Nije prihvaćen veto na Izborni zakon i Zakon o referendumu
    19h 50m
    0