Јована Бојанић и Пеђа Харт снимили обраду пјесме "Ко ли ноћас милује ти косу" (ВИДЕО)

10.02.2021. 18:50
0
ИЗВОР: Катера

Наши суграђани, вокал Јована Бојанић и музичар и композитор Пеђа Харт снимили су протеклих дана обраду пјесме Боже Врећа „Ко ли ноћас милује ти косу“, која је наишла на велико одушевљење љубитеља музике, те је позитивно оцијењена код публике.

Јована и Пеђа иза себе имају неколико снимљених обрада различитих пјесама, те им ова обрада пјесме није прва коју су заједно снимили и отпјевали.

Бојанићева каже у изјави за Катеру да поред различитих жанрова којима је прибјегавала током свог музичког изражавања, народна музика којој припада и севдалинка попут наведене пјесме, заузима посебно мјесто.

- Божо је један истински умјетник, чији глас се слуша на различитим крајевима свијета. Оно што ме нарочито привукло у његовој музици, јесте његов ауторски допринос истој. Текстови које пише и пјева врло често дирају оне најтананије нити у души сваког човјека. Данас је веома ријетко наићи на сличне текстове, који у себи носе одређени дубљи смисао, а за мене музика без смисленог и вриједног текста није довољна – каже Бојанићева.

Она каже да јој је пјесма „Ко ли ноћас милује ти косу“ посебно „легла“, како у души, тако и гласу и њеном стилу пјевања.

- Свакако да сам је ја доживјела на неки свој начин, па и сама интерпретација се разликује од оригиналне изведбе. Што се саме атмосфере тиче, снимање је протекло у угодној атмосфери. Лако је сарађивати са људима који воле свој посао, тачније речено, који „живе“ свој посао. Свако је дао све од себе да свој дио посла уради на што бољи начин, зато је и настао овако успјешан крајњи резултат – истакла је Бојанићева.

Истиче да се екипа која је снимала спот и обраду пјесме врло брзо окупила око ове идеје и за кратко вријеме успјела да сними верзију, која је коначна.

Додаје да она и Пеђа имају већ неколико снимљених обрада различитих пјесама, те додаје да ће их у будућем периоду бити и више. Истиче да им је план да у будућности иступе и са неким ауторским пројектом. 

Композитор и музичар Пеђа Харт каже за наш портал да је пјесму одабрала управо Јована, а да се он свим срцем сложио са њеним избором.

- Обоје, поред других жанрова, његујемо наклоност и љубав према севдалинци. Пјесма коју смо снимили је ауторска пјесма Божа Врећа и можда би се могла повести расправа да ли је уопште ријеч о севдалинци, традиционалној пјесми народа у БиХ или некаквој „новокомпонованој“ пјесми. Са пуним правом се може рећи да је у питању чистокрвна севдалинка са свим њеним стилским карактеристикама – каже Харт.

Он додаје да је севдалинка једна жива традиција, те да им је драго бити дио исте, јер у будућности имају у плану да је његују још више. Каже да би им било драго да њихова будућа ауторска пјесма буде у том духу.

За снимање спота за обраду пјесме  „Ко ли ноћас милује ти косу“, у изведби Јоване Бојанић и Пеђе Харта, били су задужени Предраг Крстовић и Слободан Тинтор.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    16h 46m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    15h 30m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    10h 15m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    7h 14m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    7h 20m
    0