Jugović: Opštinska uprava zadovoljna urađenim između dvije slave

21.08.2019. 13:35
0
IZVOR: SRNA

Načelnik opštine Pale Boško Jugović izjavio je da je urađeno mnogo od prošlogodišnje slave opštine - Uspenja Presvete Bogorodice, kada je riječ o infrastrukturnim objektima, a da će u narednom periodu biti sprovedena tenderska procedura za izgradnju muzeja Republike Srpske, za šta je Vlada obezbijedila pola miliona KM.
On je rekao Srni da je između dvije slave završena rekonstrukcija i asfaltiranje velikog broja puteva, među kojima je najznačajnija rekonstrukcija Romanijske ulice, kao i ulica Nikole Tesle i Milana Simovića. 

-Mnogo je urađeno, a imamo ugovorenih još sedam ulica i u toku je tender za novih devet infrastrukturnih objekata - naglasio je Jugović i dodao da je Opštinska uprava zadovoljna urađenim, ali da uvijek može više. 

On je naveo da je u pripremi i izrada idejnog rješenja centralnog parka koji će biti ponos Pala. 

-Zajedno sa muzejom, očekujemo izgradnju još jednog objekta studentskog doma gdje će biti smještena biblioteka i prateći sadržaji koje sada ne postoje - rekao je Jugović i dodao da je i dalje aktuelno rješavanje pitanja izmiještanja Toplane. 

On je istakao da Opštinska uprava pomaže i boračku populaciju, penzionere, redovno dodjeljuje učeničke i studentske stipendije, te da je za podsticaj privredi i poljoprivredi u budžetu planirano 150.000 KM. 

Jugović je istakao da je i ove godine, povodom Dana i slave opštine - Uspenja Presvete Bogorodice, pripremljen raznovrstan sportski, kulturni i muzički program. 

On je naveo da Gospojinske svečanosti počinju sutra izložbom fotografija "Pale - nekad i sada" autora Mileta Rajića, penzionisanog foto-reportera Novinske agencije Republike Srpske - SRNA, koja će biti otvorena u Kulturnom centru u 19.00 časova. 

U petak, 23. avgusta, planirano je otvaranje košarkaškog turnira "Pale 2019", u subotu, 24. avgusta Studentsko pozorište će u Kulturnom centru odigrati predstavu "Sam sam večeras", a u nedjelju, 25. avgusta, u 17.00 časova će početi Ski-roler kup "Pale 2019" u Ulici Nikole Tesle. 

Jugović je rekao da će u ponedjeljak, 26. avgusta, u 19.00 časova u Kulturnom centru biti održana svečana akademija i sjednica Skupštine opštine, a na Studentskom trgu u 21.00 čas biće održan koncert grupe "Regina". 

On je naglasio da je u utorak, 27. avgusta, u 19.30 časova planirana svečana akademija povodom 800 godina Srpske pravoslavne crkve, a organizatori su Mitropolija dabrobosanska, opština Pale i Filozofski fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu. 

Jugović je naveo da će obilježavanje Dana opštine i krsne slave u srijedu, 28. avgusta, početi liturgijuom u 9.00 časova u Crkvi Uspenja Presvete Bogorodice, potom će uslijediti litija i defile ulicama Pala, nakon toga polaganje vijenaca na centralnom spomen-obilježju, te lomljenje slavskog kolača i ručak u salonu "Stanišić" u 12.00 časova. 

U 18.00 časova planirano je otvaranje Memorijalnog košarkaškog turnira "Bogdan Boća Lučić" na sportskim terenima "Stanica Pale", u četvrtak, 29. avgusta, na Jahorini počinje "Piksi kup", a u petak, 30. avgusta, u 19.00 časova koncert Kulturno-umjetničkog društva "Mladost". 

Gospojinske svečanosti biće završene Memorijalnim turnirom u ženskoj odbojci "Veselinka Slijepčević Obradović" u Sportsko-poslovnom centru "Peki". 

-Mislim da ćemo svi zajedno učestvovati i pokazati da Pale spadaju u red razvijenih opština i da za vrijeme Gospojinskih svečanosti može pokazati šta je to urađeno između dvije slave - naglasio je Jugović. 

Jugović je svim građanima Pala čestitao slavu i poželio mnogo dobrog zdravlja i uspjeha, poručivši da će Opštinska uprava i dalje biti na usluzi svim građanima.

Komentari 0
Povezane vijesti
Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama Promovisana 134 diplomca Filozofskog fakulteta na Palama
Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare u Udruženju „Sunce“ Učenici Srednjoškolskog centra ,,Pale" u okviru manifestacije Dani knjige posjetili drugare ...
Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima Uručena priznanja, zlatni i srebrni znak istaknutim pojedincima
Najčitanije
  • Ragib Halilović – Heroj sa Grbavice
    4h 4m
    4
  • Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
    4h 9m
    1
  • Pet lica povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi na putu Ljubogošta - Podromanija
    5h 1m
    0
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    17h 31m
    0
  • Saobraćajna nezgoda na putu Ljubogošta-Podromanija
    5h 15m
    0