Kablar darovao 54 puta dragocjenu tečnost

29.08.2024. 14:30
0
IZVOR: srna.rs

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Pale Jelena Petrović uručila je danas plaketu Mladenu Kablaru u znak  priznanja za nesebičnu humanost koju je pokazao darujući krv 54 puta.

Pedesetdvogodišnji Mladen Kablar sa Pala ukazao je na značaj ovog humanog gesta te pozvao i druge, koji to mogu, da budu davaoci krvi.

- Ko god može i ko je zdrav neka pomogne drugome. Meni nikada nije bilo važno niti sam pitao kome je krv potrebna, važno je samo da se čovjeku pomogne - naveo je Kablar za Srnu.

Kablar, koji je radnik Olimpijskog centra "Jahorina", kaže da mu plakete i zahvalnice ništa ne znače, već samo da pomogne, te se nada da će i ubuduće davati krv, sve dok bude mogao.

- Količina krvi koja se uzima ne utiče nepovoljno na zdravstveno stanje. Imaju mnoge prednosti od toga da se daruje krv, kao što je dizanje imunološkog sistema, obnavljanje koštanje srži - objašnjava Kablar.

Slika

Foto: srna.rs 

On je podsjetio da je krv prvi put darovao u septembru 1991. godine i nikada nije prestao, tako da je na raspolaganju svima i da mogu računati na njega u svako doba dana i noći.

Komentari 0
Povezane vijesti
Posljedice NATO bombi sa osiromašenim uranijumom se i danas osjećaju Posljedice NATO bombi sa osiromašenim uranijumom se i danas osjećaju
Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    10h 59m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 41m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 9m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 30m
    1
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 39m
    0