Каблар даровао 54 пута драгоцјену течност

29.08.2024. 14:30
0
ИЗВОР: srna.rs

Секретар Општинске организације Црвеног крста Пале Јелена Петровић уручила је данас плакету Младену Каблару у знак  признања за несебичну хуманост коју је показао дарујући крв 54 пута.

Педесетдвогодишњи Младен Каблар са Пала указао је на значај овог хуманог геста те позвао и друге, који то могу, да буду даваоци крви.

- Ко год може и ко је здрав нека помогне другоме. Мени никада није било важно нити сам питао коме је крв потребна, важно је само да се човјеку помогне - навео је Каблар за Срну.

Каблар, који је радник Олимпијског центра "Јахорина", каже да му плакете и захвалнице ништа не значе, већ само да помогне, те се нада да ће и убудуће давати крв, све док буде могао.

- Количина крви која се узима не утиче неповољно на здравствено стање. Имају многе предности од тога да се дарује крв, као што је дизање имунолошког система, обнављање коштање сржи - објашњава Каблар.

Слика

Фото: srna.rs 

Он је подсјетио да је крв први пут даровао у септембру 1991. године и никада није престао, тако да је на располагању свима и да могу рачунати на њега у свако доба дана и ноћи.

Коментари 0
Повезане вијести
Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају
Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 4m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 46m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 14m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 35m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 44m
    0