Kakav povratak: Milica Mandić šampionka Balkana

23.03.2024. 10:42
0
IZVOR: sportal.blic.rs

Srpska tekvondistkinja Milica Đuričić, djevojački Mandić, nova je šampionka Balkana u kategoriji do 73 kilograma.

Dvostruka olimpijska šampionka trijumfovala je u Sarajevu samo dva mjeseca poslije porođaja i pokazala da je i dalje kadra da osvaja medalje i bilježi vrhunske rezultate.

Đuričić je i u polufinalu i u finalu savladala takmičarke iz Bosne i Hercegovine, prvo Doru Marušić, pa Aminu Hrvat i tako se popela na pobjedničko postolje uz ovacije publike u Sarajevu.

- Srećna sam i zadovoljna sto sam se vratila na tatami. I posle porođaja i pauze uspela da se vratim malo u formu i borim se na Balkanskom prvenstvu. Iako je bilo teško pripremati se i boriti se posle toliko vremena, tekvondo će uvek biti moja prva ljubav i drago mi je da se današnji dan ovako završio - rekla je Srpkinja poslije osvajanja medalje.

Istakla je zatim da je uživala u pripremnon dijelu sa mlađim generacijama.

- Ulili su mi veru da ćemo biti još bolji nego što smo mi bili. Hvala najboljem treneru Galetu i celom timu na neizmernoj podršci koju imam godinama - zaključila je Đuričić.

– Prošlo je dve i po godine od Tokija i ovo je prosto neverovatno da se za dva meseca toliko vratila u formu, kao da nije bila na pauzi  - oduševljen je Miličin dugogodišnji trener Dragan Jović.

Istakao je da nije stvar uopšte u pobjedama i da mnogo više znači to sa kojom je lakoćom taktički pristupila i izdržala ogroman pritisak koje njeni rezultati nose.

- Ovde je ona bila pravi šok. Niko nije očekivao da će je videti, radila je pod novim prezimenom Đuričić, pa neki nisu ni znali o kome se radi. Jako mi je drago što joj je ovo donelo zadovoljstvo koje joj je sigurno nedostajalo - zaključio je Jović.

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Kako je Milica pokorila Balkan Kako je Milica pokorila Balkan
Kristina Pržulj prvak FBiH u tekvondou Kristina Pržulj prvak FBiH u tekvondou
Kristina Pržulj prvakinja BiH u tekvondu Kristina Pržulj prvakinja BiH u tekvondu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    23h 17m
    13
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    22h 1m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    16h 46m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    13h 45m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    14h 57m
    0