Какав повратак: Милица Мандић шампионка Балкана

23.03.2024. 10:42
0
ИЗВОР: sportal.blic.rs

Српска теквондисткиња Милица Ђуричић, дјевојачки Мандић, нова је шампионка Балкана у категорији до 73 килограма.

Двострука олимпијска шампионка тријумфовала је у Сарајеву само два мјесеца послије порођаја и показала да је и даље кадра да осваја медаље и биљежи врхунске резултате.

Ђуричић је и у полуфиналу и у финалу савладала такмичарке из Босне и Херцеговине, прво Дору Марушић, па Амину Хрват и тако се попела на побједничко постоље уз овације публике у Сарајеву.

- Срећна сам и задовољна сто сам се вратила на татами. И после порођаја и паузе успела да се вратим мало у форму и борим се на Балканском првенству. Иако је било тешко припремати се и борити се после толико времена, теквондо ће увек бити моја прва љубав и драго ми је да се данашњи дан овако завршио - рекла је Српкиња послије освајања медаље.

Истакла је затим да је уживала у припремнон дијелу са млађим генерацијама.

- Улили су ми веру да ћемо бити још бољи него што смо ми били. Хвала најбољем тренеру Галету и целом тиму на неизмерној подршци коју имам годинама - закључила је Ђуричић.

– Прошло је две и по године од Токија и ово је просто невероватно да се за два месеца толико вратила у форму, као да није била на паузи  - одушевљен је Миличин дугогодишњи тренер Драган Јовић.

Истакао је да није ствар уопште у побједама и да много више значи то са којом је лакоћом тактички приступила и издржала огроман притисак које њени резултати носе.

- Овде је она била прави шок. Нико није очекивао да ће је видети, радила је под новим презименом Ђуричић, па неки нису ни знали о коме се ради. Јако ми је драго што јој је ово донело задовољство које јој је сигурно недостајало - закључио је Јовић.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Како је Милица покорила Балкан Како је Милица покорила Балкан
Кристина Пржуљ првак ФБиХ у теквондоу Кристина Пржуљ првак ФБиХ у теквондоу
Кристина Пржуљ првакиња БиХ у теквонду Кристина Пржуљ првакиња БиХ у теквонду
Најчитаније
  • У храму у Војковићима служено празнично вечерње богослужење (ФОТО)
    15h 57m
    0
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    14h 46m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    17h 23m
    0
  • Драма у Мадриду: Надал изгубио живце, свађао се са судијом (ВИДЕО)
    17h 28m
    0
  • Сара Ћирковић шампионка Европе: Пресрећна сам и препоносна
    16h 56m
    0