Katić: Omogućiti niže cijene na Jahorini za građane Istočnog Sarajeva

27.08.2021. 10:03
12
IZVOR: Katera
Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić, nakon odluke o ukidanju besplatnih ski karata djeci iz ove opštine, dostavio je Olimpijskom centru "Jahorina" dopis za smanjenje cijena za građane Istočnog Sarajeva.
 
Katić je istakao da je tim dopisom naglasio da pokreće inicijativu i poziva rukovodstvo OC "Jahorina" da što prije pokaže da je na usluzi primarno narodu i da im je krajnji cilj da građani Sarajevsko – romanijske regije imaju nesmetan pristup planini iz svog kraja i sve benefite koje trebaju imati.
 
Katić je naglasio da se ti benefiti odnose na diferenciranje iznosa cijene parkinga, koja će za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo biti znatno, a najmanje 50% niža nego što je trenutna.
 
- Smanjenje cijene ski karata za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo, a najmanje 50% u odnosu na trenutnu cijenu i smanjenje cijene ski škole za osobe sa prebivalištem u nekoj od opština grada Istočno Sarajevo - naveo je Katić.
 
On kaže da su tada pozvali Olimpijski centar "Jahorina" da u što skorijem roku pripremi potrebne kalkulacije sa svoje strane, te napravi plan izvedbe navedene inicijative.
 
- Nakon toga bismo, zajedno sa gradom Istočno Sarajevo i svim opštinama iz sastava grada održali sastanak, na kojem bismo sa OC "Jahorina" zvanično kreirali ponudu za stanovnike našeg grada i omogućili im da, već od naredne sezone, skijanje postane sport kojim će se moći baviti svi, a ne samo rijetki povlašteni - istakao je Katić.
 
SlikaFoto: J.Katić/Fejsbuk
 
Katić dodaje da do početka avgusta, nisu dobili ni odgovor, ni bilo kakvu reakciju od OC "Jahorina".
 
- I mi i svi građani smo, kroz medijska saopštenja, informisani o suprotnom - OC "Jahorina" je cijene podigao, time učinivši zimski sport i rekreaciju nedosanjanim snom građanima našeg grada koji ne mogu priuštiti trocifrene iznose za ono što bi trebalo biti baš njima, kao ljudima koji su rasli uz ovaj grad i planinu, dostupno i rado povoljno omogućeno - dodaje Katić.
 
On kaže da je prošle sedmice dostavio još jedan dopis OC "Jahorina", tražeći izjašnjenje na gore navedenu inicijativu, ali do današnjeg dana nije dobio odgovor.
 
- Za najbolju sezonu ikada, građanima našeg grada zahvalnica je podizanje cijena, kojim će im trajno onemogućiti pristup planini, koja je naš ponos mnogo duže nego što traje nečije gazdovanje... I pokoji bilbord u vidu izrugivanja svima onima, koji sada Jahorinu mogu gledati baš tako - samo na slici - naveo je Katić.
 
Katić je naglasio da ukoliko OC "Jahorina" ne odgovori pozitivno u što skorijem roku, Opština Istočno Novo Sarajevo će preduzeti ozbiljne korake da spriječi da njeni građani budu žrtve nečijeg poslovanja i demostracije moći, tako što će pronaći način da obezbijedi sredstva za skijanje barem za djecu poginulih boraca, demobilisane borce i najugroženije kategorije.
 
Ovim povodom, danas u 11.30 časova u kabinetu načelnika Katića biće održana konferencija za novinare, kojoj će prisustvovati načelnik opštine Pale Boško Jugović i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.
Komentari 12
  • Generic placeholder image
    Pale 29.08.2021. 09:40
    Gdje je logika da se lokalnom stanovnistvu naplacuje kao turistima iz bijelog svijeta?
    Pa kad prelazis granicu zar prelazis na isti nacin kao onaj covjek sto zivi u pogranicnom pojasu? Naravno da ne.Ljevnaic treba da pametuje tamo odakle je dosao, a ako vlast( lokalna) ne ucini nesto po ovom pitanju,dobar dio glasova na sljedecim izborima izgubice upravo zbog Ljevnaiceve i Elekove bahatosti i potcjenjivackog odnosa prema stanovnistvu koje zivi u podnozju svoje planine!!!
  • Generic placeholder image
    Skijaš 28.08.2021. 17:46
    Meni se čini da su neki navikli na džabanu.
  • Generic placeholder image
    Ja 28.08.2021. 17:09
    Dobra inicijativa svaka čast. Ovdje ni za borce koji su odbranili to što sada koriste vlada i razni lopovi nema nikakvih popusta.
  • Generic placeholder image
    Pale 28.08.2021. 12:00
    Nema više karti ispod žita.
    Navikli ste prije da dobijate. Nema više.
  • Generic placeholder image
    Petar 28.08.2021. 11:59
    Nacelnice, a sta da radimo mi što smo već kupili karte?
  • Generic placeholder image
    Fizička kultura 28.08.2021. 11:58
    Morate nacelnice kupiti sezonsku kartu vi i svi vaši saradnici a učenici će dobiti besplatne karte nadamo se kao i ovi iz susedne opštine.
  • Generic placeholder image
    Lubica 28.08.2021. 11:57
    Mora da niste dobili dovoljno besplatnih karti.
  • Generic placeholder image
    Milan 28.08.2021. 11:56
    Moj nacelnice, reci nam što ti je trebalo dva mjeseca da kažeš istinu i reagujes?
  • Generic placeholder image
    Nice 27.08.2021. 21:44
    Bravo
  • Generic placeholder image
    Gradjan 27.08.2021. 20:54
    Strasno zaista
  • Generic placeholder image
    Danka 27.08.2021. 20:53
    Upravo tako, obzirom na visine plata, generalno standard, Skijanje je godinama sport dostupan samo gastrabajterima i visoko kotiranim ljudima u zajednici koji mnogo zaradjuju i mogu da na sebe i svoje dijete izdvoje svake godine par hiljada maraka kako bi skijali i skakali po jahorini. A ljudi prosjecnih primanja, kada dijete odvedu na jahornu jedva čaj da mogu da priušte!
  • Generic placeholder image
    redraddisciplina 27.08.2021. 13:08
    Vrijeme je da neko digne glas protiv kabadahija na Jahorini.
Povezane vijesti
Katić: Najveći mirnodopski egzodus jednog naroda Katić: Najveći mirnodopski egzodus jednog naroda
Za rekonstrukciju parka Gavrilo Princip 200.000 KM Za rekonstrukciju parka Gavrilo Princip 200.000 KM
Za „Stam Petrović“ još 4,6 miliona KM od OC „Jahorina“ Za „Stam Petrović“ još 4,6 miliona KM od OC „Jahorina“
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    8h 51m
    8
  • Na Vaskršnjem bazaru prikupljeno 2.820 KM
    23h 52m
    0
  • Džudo savez Republike Srpske: Redovna Skupština 4. juna na Jahorini
    23h 35m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    11h 22m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    9h 5m
    0