Катић: Омогућити ниже цијене на Јахорини за грађане Источног Сарајева

27.08.2021. 10:03
12
ИЗВОР: Катера
Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић, након одлуке о укидању бесплатних ски карата дјеци из ове општине, доставио је Олимпијском центру "Јахорина" допис за смањење цијена за грађане Источног Сарајева.
 
Катић је истакао да је тим дописом нагласио да покреће иницијативу и позива руководство ОЦ "Јахорина" да што прије покаже да је на услузи примарно народу и да им је крајњи циљ да грађани Сарајевско – романијске регије имају несметан приступ планини из свог краја и све бенефите које требају имати.
 
Катић је нагласио да се ти бенефити односе на диференцирање износа цијене паркинга, која ће за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево бити знатно, а најмање 50% нижа него што је тренутна.
 
- Смањење цијене ски карата за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево, а најмање 50% у односу на тренутну цијену и смањење цијене ски школе за особе са пребивалиштем у некој од општина града Источно Сарајево - навео је Катић.
 
Он каже да су тада позвали Олимпијски центар "Јахорина" да у што скоријем року припреми потребне калкулације са своје стране, те направи план изведбе наведене иницијативе.
 
- Након тога бисмо, заједно са градом Источно Сарајево и свим општинама из састава града одржали састанак, на којем бисмо са ОЦ "Јахорина" званично креирали понуду за становнике нашег града и омогућили им да, већ од наредне сезоне, скијање постане спорт којим ће се моћи бавити сви, а не само ријетки повлаштени - истакао је Катић.
 
СликаФото: Ј.Катић/Фејсбук
 
Катић додаје да до почетка августа, нису добили ни одговор, ни било какву реакцију од ОЦ "Јахорина".
 
- И ми и сви грађани смо, кроз медијска саопштења, информисани о супротном - ОЦ "Јахорина" је цијене подигао, тиме учинивши зимски спорт и рекреацију недосањаним сном грађанима нашег града који не могу приуштити троцифрене износе за оно што би требало бити баш њима, као људима који су расли уз овај град и планину, доступно и радо повољно омогућено - додаје Катић.
 
Он каже да је прошле седмице доставио још један допис ОЦ "Јахорина", тражећи изјашњење на горе наведену иницијативу, али до данашњег дана није добио одговор.
 
- За најбољу сезону икада, грађанима нашег града захвалница је подизање цијена, којим ће им трајно онемогућити приступ планини, која је наш понос много дуже него што траје нечије газдовање... И покоји билборд у виду изругивања свима онима, који сада Јахорину могу гледати баш тако - само на слици - навео је Катић.
 
Катић је нагласио да уколико ОЦ "Јахорина" не одговори позитивно у што скоријем року, Општина Источно Ново Сарајево ће предузети озбиљне кораке да спријечи да њени грађани буду жртве нечијег пословања и демострације моћи, тако што ће пронаћи начин да обезбиједи средства за скијање барем за дјецу погинулих бораца, демобилисане борце и најугроженије категорије.
 
Овим поводом, данас у 11.30 часова у кабинету начелника Катића биће одржана конференција за новинаре, којој ће присуствовати начелник општине Пале Бошко Југовић и градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић.
Коментари 12
 • Generic placeholder image
  Pale 29.08.2021. 09:40
  Gdje je logika da se lokalnom stanovnistvu naplacuje kao turistima iz bijelog svijeta?
  Pa kad prelazis granicu zar prelazis na isti nacin kao onaj covjek sto zivi u pogranicnom pojasu? Naravno da ne.Ljevnaic treba da pametuje tamo odakle je dosao, a ako vlast( lokalna) ne ucini nesto po ovom pitanju,dobar dio glasova na sljedecim izborima izgubice upravo zbog Ljevnaiceve i Elekove bahatosti i potcjenjivackog odnosa prema stanovnistvu koje zivi u podnozju svoje planine!!!
 • Generic placeholder image
  Skijaš 28.08.2021. 17:46
  Meni se čini da su neki navikli na džabanu.
 • Generic placeholder image
  Ja 28.08.2021. 17:09
  Dobra inicijativa svaka čast. Ovdje ni za borce koji su odbranili to što sada koriste vlada i razni lopovi nema nikakvih popusta.
 • Generic placeholder image
  Pale 28.08.2021. 12:00
  Nema više karti ispod žita.
  Navikli ste prije da dobijate. Nema više.
 • Generic placeholder image
  Petar 28.08.2021. 11:59
  Nacelnice, a sta da radimo mi što smo već kupili karte?
 • Generic placeholder image
  Fizička kultura 28.08.2021. 11:58
  Morate nacelnice kupiti sezonsku kartu vi i svi vaši saradnici a učenici će dobiti besplatne karte nadamo se kao i ovi iz susedne opštine.
 • Generic placeholder image
  Lubica 28.08.2021. 11:57
  Mora da niste dobili dovoljno besplatnih karti.
 • Generic placeholder image
  Milan 28.08.2021. 11:56
  Moj nacelnice, reci nam što ti je trebalo dva mjeseca da kažeš istinu i reagujes?
 • Generic placeholder image
  Nice 27.08.2021. 21:44
  Bravo
 • Generic placeholder image
  Gradjan 27.08.2021. 20:54
  Strasno zaista
 • Generic placeholder image
  Danka 27.08.2021. 20:53
  Upravo tako, obzirom na visine plata, generalno standard, Skijanje je godinama sport dostupan samo gastrabajterima i visoko kotiranim ljudima u zajednici koji mnogo zaradjuju i mogu da na sebe i svoje dijete izdvoje svake godine par hiljada maraka kako bi skijali i skakali po jahorini. A ljudi prosjecnih primanja, kada dijete odvedu na jahornu jedva čaj da mogu da priušte!
 • Generic placeholder image
  redraddisciplina 27.08.2021. 13:08
  Vrijeme je da neko digne glas protiv kabadahija na Jahorini.
Повезане вијести
Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа Катић: Највећи мирнодопски егзодус једног народа
За реконструкцију парка Гаврило Принцип 200.000 КМ За реконструкцију парка Гаврило Принцип 200.000 КМ
За „Стам Петровић“ још 4,6 милиона КМ од ОЦ „Јахорина“ За „Стам Петровић“ још 4,6 милиона КМ од ОЦ „Јахорина“
Најчитаније
 • Ватрогасци из Источног Сарајева потресном поруком опростили се од младог колеге
  21h 43m
  0
 • Убијене двије особе, једна повријеђена
  10h 12m
  0
 • Др Владимир Радовић нови специјалиста гинекологије и акушерства у Болници „Србија“
  16h 43m
  6
 • Мостарка има рак који је метастазирао, а и супруг јој је тешко болестан: Помозимо јој у лијечењу
  20h 58m
  0
 • Путниче намјерниче, ако пролазиш кроз Улм сврати на српско војничко гробље
  11h 14m
  1