Kišovito, na planinama moguć i prvi mraz

25.09.2020. 10:15
0
IZVOR: SRNA

U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme, mjestimično s kišom i maksimalnom temperaturom vazduha od 19 do 22 stepena Celzijusova, dok je u nedjelju, 27. septembra, na višim planinama na zapadu moguć i prvi mraz i temperatura do minus dva stepena, podaci su Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Sutra ujutro i prije podne biće promjenljivo oblačno s kraćim periodima s pljuskovima i grmljavinom na jugu i zapadu, te kišom u drugim krajevima.Poslije podne i prema večeri preovladavaće oblačno, mjestimično uz slabu kišu i tmurno vrijeme.

U noći se očekuje prestanak padavina u većini krajeva, dok će na jugu, u centralnim predjelima i na zapadu ostati oblačno s povremenom kišom.

Vjetar će biti umjeren južni i jugozapadni.Minimalna temperatura vazduha biće od šest do 10 na zapadu i u centralnom pojasu, od 12 do 15 na sjeveroistoku i jugu, na planinama od tri stepena, dok će maksimalna dnevna temperatura biti od 11 do 16 na zapadu, od 19 do 22 na sjeveroistoku i jugu, na planinama od osam stepeni Celzijuovih.

U nedjelju ujutro biće promjenljivo oblačno, suvo i prohladno, na planinama hladno, a moguć je i prvi mraz.
Prije podne će biti promjenljivo oblačno i suvo, na sjeveru sunčano, a poslijepodne i prema večeri očekuje se novo naoblačenje sa juga i jugozapada koje će donijeti povremenu kišu ili pljuskove.

Pljuskovi sa grmljavinom se očekuju na jugu sa obilnijim padavinama, umjerenim na jugozapadu i krajnjem zapadu, a od centralnih predjela ka sjeveru, istoku i jugoistoku biće rjeđi i slabiji.Minimalna temperatura biće od tri do devet, na planinama od nule, na višim planinama na zapadu moguće i do minus dva stepena, dok će maksimalna dnevna temperatura biti od 12 do 17, na sjeveroistoku i jugu stepen dva viša, na planinama od šest stepeni.

U ponedjeljak, 28. septembra, prije podne biće oblačno s mjestimičnom kišom, poslijen podne će doći do smanjenja oblačnosti na zapadu, a na istoku mogući kratkotrajni pljuskovi, navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.Uveče i do noći u većini predjela biće promjenjljivo oblačno i suvo, nakon čega slijedi ponovo blagi rast jutarnje temperature.

Minimalna temperatura biće od osam do 13, na planinama od pet, maksimalna dnevna temperatura vazduha od 13 do 18, na sjeveroistoku i jugu stepen dva viša, na planinama od devet stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra malo toplije, ponegdje kiša Sutra malo toplije, ponegdje kiša
Narod oguglao na pljačku Narod oguglao na pljačku
Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio
Najčitanije
  • Ratna staza Zekovića s Romanije
    11h 15m
    1
  • Škipine sa Pala stečeno znanje u Crvenom krstu odvelo putem ljekara
    9h 57m
    0
  • Zbog alkohola dva puta hapšen vozač iz Istočnog Novog Sarajeva
    8h 25m
    0
  • Kulina: Sve više djece ima govorno-jezičke smetnje
    6h 55m
    0
  • Lice iz Pala uhapšeno zbog sumnje da je počinilo prevare i utaju
    9h 46m
    1