Кишовито, на планинама могућ и први мраз

25.09.2020. 10:15
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској наредних дана биће промјенљиво до претежно облачно вријеме, мјестимично с кишом и максималном температуром ваздуха од 19 до 22 степена Целзијусова, док је у недјељу, 27. септембра, на вишим планинама на западу могућ и први мраз и температура до минус два степена, подаци су Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Сутра ујутро и прије подне биће промјенљиво облачно с краћим периодима с пљусковима и грмљавином на југу и западу, те кишом у другим крајевима.Послије подне и према вечери преовладаваће облачно, мјестимично уз слабу кишу и тмурно вријеме.

У ноћи се очекује престанак падавина у већини крајева, док ће на југу, у централним предјелима и на западу остати облачно с повременом кишом.

Вјетар ће бити умјерен јужни и југозападни.Минимална температура ваздуха биће од шест до 10 на западу и у централном појасу, од 12 до 15 на сјевероистоку и југу, на планинама од три степена, док ће максимална дневна температура бити од 11 до 16 на западу, од 19 до 22 на сјевероистоку и југу, на планинама од осам степени Целзијуових.

У недјељу ујутро биће промјенљиво облачно, суво и прохладно, на планинама хладно, а могућ је и први мраз.
Прије подне ће бити промјенљиво облачно и суво, на сјеверу сунчано, а послијеподне и према вечери очекује се ново наоблачење са југа и југозапада које ће донијети повремену кишу или пљускове.

Пљускови са грмљавином се очекују на југу са обилнијим падавинама, умјереним на југозападу и крајњем западу, а од централних предјела ка сјеверу, истоку и југоистоку биће рјеђи и слабији.Минимална температура биће од три до девет, на планинама од нуле, на вишим планинама на западу могуће и до минус два степена, док ће максимална дневна температура бити од 12 до 17, на сјевероистоку и југу степен два виша, на планинама од шест степени.

У понедјељак, 28. септембра, прије подне биће облачно с мјестимичном кишом, послијен подне ће доћи до смањења облачности на западу, а на истоку могући краткотрајни пљускови, наводе из Републичког хидрометеоролошког завода.Увече и до ноћи у већини предјела биће промјењљиво облачно и суво, након чега слиједи поново благи раст јутарње температуре.

Минимална температура биће од осам до 13, на планинама од пет, максимална дневна температура ваздуха од 13 до 18, на сјевероистоку и југу степен два виша, на планинама од девет степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Бањалучанки неопходан новац за лијечење, у функцији хуманитарни број 1413 Бањалучанки неопходан новац за лијечење, у функцији хуманитарни број 1413
Протест радника Дома здравља Братунац у знак подршке претученој докторици Протест радника Дома здравља Братунац у знак подршке претученој докторици
Славија против Рудара и традиције Славија против Рудара и традиције
Најчитаније
  • Опоравилиште Касиндо као центар друштвених дешавања
    20h 16m
    0
  • Погача са шпинатом и сиром
    20h 18m
    0
  • Најава искључења струје у Источној Илиџи
    16h 30m
    0
  • Лажна "Тему" апликација краде податке о картицама
    19h 21m
    0
  • Потврђена оптужница против Паљанина због насиља у породици
    19h 15m
    0