Kobi i Đina neće imati sahranu, već “proslavu života”

08.02.2020. 09:47
0
IZVOR: Srpska.info

Oproštaj i sahrana od Kobija Brajanta, njegove kćerke Đijane  i još sedmoro nastradalih u padu helikoptera 26. januara održaće se 24. febrauara u Los Anđelesu u 10 sati.

Kako prenosi CNN, pozivajući se na izvore bliske Brajantovoj porodici neće biti klasične komemoracije, već takozvane “proslave života” koja će se održati u “Staples centeru”, dvorani LA Lejkersa, a to je potvrdila i Vanesa Brajant, supruga poginulog košarkaša.

Navijači širom Amerike su nakon helikopterske nesreće počeli dolaziti ispred legendarne dvorane kako bi odali počast svom idolu. Dresovi Brajanta, poruke i svijeće već danima stoje ispred “Staples centera”.

Datum oproštaja je simboličan, jer je Brajant tokom većeg dijela karijere nosio dres sa brojem 24, a njegova 13-godišnja kćerka broj 2 u ekipi Osnovne škole, gdje je trenirala košarku.

Razlika između sahrane i proslave života

U Americi se nerijetko dešava da ljudi umjesto sahrane izaberu da održe proslavu života. Bitna razlika između sahrane i proslave života je što je u drugom slučaju atmosfera vedrija, i više se gleda na pozitivne aspekte života preminulih osoba i njihovim duhovitim situacijama.

Takođe, proslava života se ne održava u crkvi poput komemoracije ili sahrane, već u kući ili nekom specijalnom mjestu poput “Staples centera” u Los Anđelesu gdje će biti Kobijeva i Đijanina proslava, prenosi Avaz.

Komentari 0
Povezane vijesti
Danas sahrana Petka Čančara Danas sahrana Petka Čančara
Sahranjen novinar Goran Maunaga Sahranjen novinar Goran Maunaga
Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići Sahrana novinara Gorana Maunage sutra na groblju Donji Miljevići
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    20h 40m
    0
  • Krađa u Palama
    18h 58m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    15h 25m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    18h 13m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    11h 34m
    0