Kokot sa "Famosom" ušao u Prvu ligu Republike Srpske

20.07.2022. 15:13
0
IZVOR: sportdc.net

Tridesetsedmogodišnji Zoran Kokot vratio se prošle jeseni na fudbalske terene BiH. 

Dvije i po godine nakon što se oprostio od igračke karijere u dresu Slavije, a "sokolove" svojim ključnim golovima ostavio u ligi u sezoni 2018/19, odlučio je da obuče dres Famosa iz Vojkovića i tadašnjem drugoligašu iz Vojkovića pomogne u ostvarenju svojih ciljeva. 

U prvom kontaktu sa loptom po povratku na teren Kokot je odmah pogodio i pokazao da je forma prolazna, ali klasa ostaje. Famos je ušao ove godine u Prvu ligu Republike Srpske, a Kokot se tako poslije tri godine vraća u to takmičenje kojem je već jednom rekao "zbogom".

- Eto, nije bilo zbogom nego doviđenja. Jesam se tada oprostio, stvarno sam mislio da je kraj, ali lopta me privlači, ne mogu da se odvojim od nje. Daću koliko mogu, pomoći ću koliko je u mojoj moći da Famos ostvari svoje ciljeve - rekao je Kokot. 

Nove pripreme, a zna se da su kod Vladimira Drinjaka one uvijek visokog inteziteta bez obzira na rang takmičenja dobro podnosi.

- Nije toliko strašno, može se podnijeti. Dobro radimo stvarno. Famos je jedna grupa sjajnih momaka, željnih rada i ništa im nije teško. Problem nam malo predstavljaju radovi na stadionu, tako da ne možemo koristiti čitav teren. Za sada, kada je ovaj prvi dio priprema u pitanju i rad na snazi i kondiciji, to i nije bio prevelik problem, ali kako se bude približivao start prvenstva i rad na uigravanju tako ćemo morati imati i teren na raspolaganju. U svakom slučajno sigurno da ćemo biti sjajno fizički spremni, kako je to i obično "Famos" - ističe Kokot.

Pojačava se "Famos" i igrački u skladu sa klupskim mogućnostima. Kokot je za sada zadovoljan onim što je stiglo u klub.

- Famos je jedna specifična sredina gdje vlada ogromno prijateljstvo i nije se tu teško uklopiti, samo ako želiš da se uklopiš. Momci koji su došli su pojačanja za našu ekipu svakako i dobro su se uklopili u tim. Fali nam još poneki igrač, ali to ćemo rješavati u hodu i kompletirati se do početka prvenstva - dodaje on.

U prijateljskoj utakmici protiv Mošćanice Kokot je iskoristio svoje iskustvo i postigao gol već u drugoj minuti utakmice i pokazao da ima još mnogo toga ponuditi.

- U dvije utakmice gdje smo igrali sa, da kažem, najjačim sastavom pokazali smo dosta dobrih stvari. Protiv Sutjeske smo bili egal sa prvoligašem, protiv Mošćanice smo bili dosta bolja ekipa, ali smo postigli samo taj jedan gol. Pa eto, napadački instikt se ne gubi. Svojim iskustvom i jesam tu da pomognem ovim mlađim momcima, dam poneki savjet i zaigram koliko mogu. Nisam više igrač za 90 minuta fudbala, ali koliko mogu - daću - istakao je Kokot.

Uporedo sa igranjem fudbala Zoran Kokot je i trener u omladinskoj školi Famosa, a dječaci će od njega definitivno moći mnogo toga da nauče. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Dobar start omladinaca Famosa Dobar start omladinaca Famosa
Kokot zadovoljan: Prisutan umor, greške se očekuju u ovom dijelu priprema Kokot zadovoljan: Prisutan umor, greške se očekuju u ovom dijelu priprema
Vojvodić zacrtao cilj: Želimo 25 bodova do kraja polusezone Vojvodić zacrtao cilj: Želimo 25 bodova do kraja polusezone
Najčitanije
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    8h 31m
    6
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    22h 13m
    0
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    21h 41m
    0
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    6h 33m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    20h 32m
    0