Koliko košta posteljina i gdje je kupujete? Od firme čija je osnovna djelatnost prodaja ekološkog aditiva za gorivo i uljnog stabilizatora?

16.04.2020. 22:34
0
IZVOR: ciribuciriba.home.blog

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske prostorije JU Studentski centar Nikola Tesla (paviljoni 1 i 2) određene su za smještaj fizičkih lica čiji je nalaz testiranja na SARS-CoV2 pozitivan. S tim u vezi, ugovorni organ JU Studentski centar Nikola Tesla je, putem pregovaračkog postupka bez objave 02. 4. 2020. godine, zaključio ugovor za nabavku posteljine za JU Studentski centar „Nikola Tesla“ Banja Luka u iznosu od 50.930,10 KM bez PDV-a sa ponuđačem ECO LTMdoo Banjaluka.

Na web stranici ponuđača http://www.ecoltm.com navedeno je „Osnovna djelatnost firme je prodaja ekološkog aditiva za gorivo i uljnog stabilizatora“. Na portalu javnih nabavki može se vidjeti da ovaj ponuđač ima zaključen samo jedan ugovor o javnoj nabavci, i to direktnim sporazumom u iznosu od 6.000 KM za nabavku filtera za mašine i vozila rudarske mehanizacije.

Nije poznato zbog čega je ugovorni organ za nabavku posteljine pregovarao samo sa ponuđačem čija osnovna djelatnost nije ni približno slična traženom.

Uvidom u tendersku dokumentaciju za javnu nabavku madraca u paviljonima 1 i 2, ugovornog organa od 12. 9. 2018. godine, može se vidjeti da je ugovorni organ tada nabavio 580 madraca dimenzija 90×200 centimetara. Dijeleći iznos zaključenog ugovora za madrace sa brojem madraca nabavljenih za paviljone 1 i 2, dođe se do iznosa od 102,74 KM sa PDV-om po madracu. U onlajn prodavnicama u BiH se može vidjeti da se posteljina može nabaviti po značajno nižim cijenama, te nije poznato zbog čega se nije pregovaralo sa tim ponuđačima.

Zanimljiva je još jedna činjenica vezana za madrace u paviljonima 1 i 2. Naime, u rješenju KRŽ broj JN2-02-07-1-819-10/18 navedeno je da je žalilac tvrdio da je debljina madraca 21 cm, dok je vijeće KRŽ izvršilo mjerenje istog i utvrdilo da je visina madraca 26 centimetara.

Komentari 0
Povezane vijesti
Zakon o javnim nabavkama postoji samo na papiru Zakon o javnim nabavkama postoji samo na papiru
Italijani odnijeli najviše javnog novca iz BiH Italijani odnijeli najviše javnog novca iz BiH
Neregularnosti u javnim nabavkama Puteva Srpske? Neregularnosti u javnim nabavkama Puteva Srpske?
Najčitanije
  • Mladi guslar Lazar čuva tradiciju i narodne običaje
    17h 41m
    0
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    18h 52m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    20h 18m
    0
  • Drama u Madridu: Nadal izgubio živce, svađao se sa sudijom (VIDEO)
    20h 23m
    0
  • Sara Ćirković šampionka Evrope: Presrećna sam i preponosna
    19h 51m
    0