Колико кошта постељина и гдје је купујете? Од фирме чија је основна дјелатност продаја еколошког адитива за гориво и уљног стабилизатора?

16.04.2020. 22:34
0
ИЗВОР: ciribuciriba.home.blog

На основу одлуке Владе Републике Српске просторије ЈУ Студентски центар Никола Тесла (павиљони 1 и 2) одређене су за смјештај физичких лица чији је налаз тестирања на SARS-CoV2 позитиван. С тим у вези, уговорни орган ЈУ Студентски центар Никола Тесла је, путем преговарачког поступка без објаве 02. 4. 2020. године, закључио уговор за набавку постељине за ЈУ Студентски центар „Никола Тесла“ Бања Лука у износу од 50.930,10 КМ без ПДВ-а са понуђачем ECO LTMdoo Бањалука.

На wеб страници понуђача http://www.ecoltm.com наведено је „Основна дјелатност фирме је продаја еколошког адитива за гориво и уљног стабилизатора“. На порталу јавних набавки може се видјети да овај понуђач има закључен само један уговор о јавној набавци, и то директним споразумом у износу од 6.000 КМ за набавку филтера за машине и возила рударске механизације.

Није познато због чега је уговорни орган за набавку постељине преговарао само са понуђачем чија основна дјелатност није ни приближно слична траженом.

Увидом у тендерску документацију за јавну набавку мадраца у павиљонима 1 и 2, уговорног органа од 12. 9. 2018. године, може се видјети да је уговорни орган тада набавио 580 мадраца димензија 90×200 центиметара. Дијелећи износ закљученог уговора за мадраце са бројем мадраца набављених за павиљоне 1 и 2, дође се до износа од 102,74 КМ са ПДВ-ом по мадрацу. У онлајн продавницама у БиХ се може видјети да се постељина може набавити по значајно нижим цијенама, те није познато због чега се није преговарало са тим понуђачима.

Занимљива је још једна чињеница везана за мадраце у павиљонима 1 и 2. Наиме, у рјешењу КРЖ број JN2-02-07-1-819-10/18 наведено је да је жалилац тврдио да је дебљина мадраца 21 цм, док је вијеће КРЖ извршило мјерење истог и утврдило да је висина мадраца 26 центиметара.

Коментари 0
Повезане вијести
Закон о јавним набавкама постоји само на папиру Закон о јавним набавкама постоји само на папиру
Италијани однијели највише јавног новца из БиХ Италијани однијели највише јавног новца из БиХ
Нерегуларности у јавним набавкама Путева Српске? Нерегуларности у јавним набавкама Путева Српске?
Најчитаније
  • Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
    19h 14m
    2
  • Данас Марковдан
    7h 32m
    0
  • Извучено тијело настрадалог рудара
    23h 14m
    0
  • Одржане "Васкршње радости", један од најљепших догађаја у Источној Илиџи (ФОТО)
    3h 50m
    0
  • Породилишту у Источном Сарајеву уручени пакети поводом Недјеље Црвеног крста
    3h 6m
    0