Konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u JU Srednjoškolskom centru „Pale"

18.10.2024. 12:23
0
IZVOR: katera.news

Oglasi za slobodna radna mjesta objavljeni su u štampanom izdanju "Glasa Srpske" od 18. 10. 2024. godine.

Detaljne informacije o svim objavljenim slobodnim mjestima zainteresovani mogu naći na veb stranici Zavoda www.zzzrs.net  ili u birou gdje su prijavljeni kao nezaposleno lice.

JU „SREDNjOŠKOLSKI CENTAR PALE" raspisuje

 K O N K U R S

za popunu upražnjenog radnog mjesta

 OPIS RADNOG MJESTA:

1. Profesor informatičke grupe predmeta (informatika-10 časova, programiranje-2 časa, modeli i baze podataka-3 časa, primjena računara-4 časa, računarski sistemi-2 časa) sa položenim stručnim ispitom i radnim iskustvom na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine – jedan izvršilac

2. Profesor informatičke i elektrotehničke grupe predmeta (programiranje-2 časa, praktična nastava u elektrotehničkoj struci-2 časa, tehničko crtanje-2 časa, modeli i baze podataka-3 časa, primjena računara-2 časa, multimedijalni dizajn-6 časova) pripravnik, na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine.

3. Profesor ekonomske grupe predmeta (privredna matematika-4 časa, osnovi turizma i ugostiteljstva-2 časa, hotelijerstvo-2 časa, agencijsko i hotelijersko poslovanje-2 časa) pripravnik, na određeno vrijeme do 31.8.2025. godine.

OPŠTI I POSEBI USLOVI ZA PRIJEM U RADNI ODNOS:

Svi kandidati moraju ispunjavati kako opšte uslove predviđene Zakonom o radu („Službeni glasnik Republike Srpske broj: 1/16, 66/18, 91/21, 119/21, 112/23 i 39/24), tako i posebne uslove u skladu sa članom 106 i 108. Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 41/18,35/20 , 92/20 i 55/23), Pravilnikom o vrsti stručne spreme nastavnika i stručnih saradnika u srednjim stručnim i srednjim tehničkim školama („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 29/12, 80/14 i 83/15), Pravilnikom o stručnim profilima i zvanjima nastavnika i stručnih saradnika u gimnaziji („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 120/20) i Pravilnikom o postupku za prijem u radni odnos u srednjoj školi i načinnu bodovanja kriterijuma za prijem („Službeni glasnik Republike Srpske" broj 24/19).

Uz potpisanu prijavu za navedeni konkurs sa biografijom kandidati treba da dostave sljedeće dokumente o ispunjenosti posebnih i opštih uslova:

Opšti uslovi:

1.  Da je državljanin Republike Srpske ili Bosne i Hercegovine a to se dokazuje uvjerenjem o državljanstvu;

2. Da je punoljetan a to se dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili ovjerenom kopijom lične karte;

3. Da je radno sposoban a to se dokazuje uvjerenjem o psihičkoj i fizičkoj sposobnosti (ne starije od šest mjeseci, dostavlja prije zasnivanja radnog odnosa kandidat koji bude izabran na konkursu);

4. Da nije osuđivan pravosnažnom presudom za krivična djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, trgovine ljudima, zlostavljanje djeteta , polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem, zloupotrebe opojnih sredstava,

5. Uvjerenje o podacima iz posebnog Registra lica pravosnažno osuđenih za krivična djela seksualne zloupotrebe i iskorištavanja djece;

6. Uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak za djela učinjena protiv dostojanstva ličnosti, morala, službene dužnosti, polnog integriteta, zlostavljanja djeteta, polnog i drugog nasilja nad djetetom ili maloljetnim licem.

Uvjerenja iz tačke 4. i 5. za izabranog kandidata škola će pribaviti službenim putem, a prije zasnivanja radnog odnosa.

Uz potpisanu prijavu i dokumentaciju za opšte uslove koje kandidati treba da ispunjavaju prilikom prijavljivanja na javni konkurs, kandidati treba da dostave i dokumentaciju na osnvu koje se dokazuje ispunjenost posebnih uslova i dokumentciju na osnovu koje se vrši bodovanja po kriterijumima, i to:

1) Ovjerenu foto-kopiju diplome o završenom prvom ciklusu studijskog programa u četvorogodišnjem trajanju sa najmanje ostvarenih 240 ECTS bodova u kojoj je navedeno stručno zvanje u određenoj oblasti ili ekvivalent.

2) Dodatak diplomi, koji sadrži podatke o prosjeku ocjena tokom studiranja ili uvjerenje visokoškolske ustanove o prosjeku ocjena tokom studiranja, ukoliko u diplomi ne postoje podaci o prosjeku ocjena;

3) uvjerenje o položenoj pedagoško-psihološkoj i didaktičko-metodičkoj grupi predmeta, koje je dužan dostaviti kandidat za nastavnika koji tokom studija nije položio navedene grupe predmeta.

4) Uvjerenje o položenom stručnom ispitu; (ne odnosi se na pripravnike)

5) Uvjerenje da se kandidat oslobađa obaveza polaganja stručnog ispita ili da je položio razliku dijela ispita u skladu sa pravilnikom kojim se reguliše polaganje stručnog ispita (ne odnosi se na pripravnike)

6) Uvjerenje izdato od Zavoda za zapošljavanje o vremenu provedenom na evidenciji nezaposlenih lica koja traže zaposlenje;

7) Uvjerenje o radnom stažu izdato od ranijeg poslodavca; (ne odnosi se na pripravnike)

8) Uvjerenje opštinskog-gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o utvrđenom statusu ratnog vojnog invalida Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije ratnog vojnog invalida;

9) Uvjerenje opštinskog-gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o uvrđenom statusu borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije borca;

10) Uvjerenje opštinskog-gradskog organa uprave nadležnog za boračko-invalidsku zaštitu o uvrđenom statusu člana porodice poginulog borca Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske ukoliko se radi o kandidatu iz kategorije porodice poginulog borca.

Pravo učešća na konkursu imaju i lica iz člana 104. stav 7),  kao i lica koja su po propisima važećim do stupanja na snagu Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju („Službeni glasnik Republike Srpske" broj: 41/18, 35/20, 92/20, 55/23) ispunjavali uslove u pogledu profila i zvanja nastavnika.

Za sve kandidate koji ispunjavaju gore navedene uslove i koji su dostavili potpune i blagovremene prijave testiranje i intervju biće održani dana 31.10.2024. godine u 10 časova u prostorijama JU Srednjoškolski centar „Pale" u Palama.

Škola će spisak kandidata koji ispunjavaju uslove konkursa, nakon pregleda dostavljene dokumentacije, postaviti na oglasnoj tabli škole, najkasnije tri dana prije zakazanog testiranja i itervjua.

Kandidati se neće posebno pozivati na test i intervju, a ukoliko se ne pojave na testu ili intervjuu, smatraće se da su odustali od prijave na konkurs. Kandidati su dužni dostaviti ovjerene kopije svih dokumenata i te kopije neće biti vraćene kandidatima.

Prijave na konkurs lično dostaviti ili slati na adresu: JU Srednjoškolski centar „Pale" Pale, Ulica Njegoševa broj 7; 71420 Pale. Na koverti obavezno naznačiti „PRIJAVA NA KONKURS-navesti radno mjesto za koje se prijavljuje" (ukoliko se prijavljuje za više radnik mjesta navesti ih sve, a dokumentacija je dovoljna u jednom primjerku), a dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona: 057/223-001.

Konkurs ostaje otvoren 8 dana od dana objavljivanja.

Nepotpune i neblagovremene prijave neće se uzimati u razmatranje.

Komentari 0
Povezane vijesti
Konkurs za prijem radnika na upražnjena radna mjesta u JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža" Konkurs za prijem radnika na upražnjena radna mjesta u JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža"
„GOLDEN BET“ U ISTOČNOM SARAJEVU ZAPOŠLjAVA „GOLDEN BET“ U ISTOČNOM SARAJEVU ZAPOŠLjAVA
MUP Republike Srpske raspisao konkurs za Policijsku akademiju MUP Republike Srpske raspisao konkurs za Policijsku akademiju
Najčitanije
  • Albanac koji je zadužio Srbe
    5h 6m
    6
  • Konkurs za popunu upražnjenog radnog mjesta u JU Srednjoškolskom centru „Pale"
    2h 1m
    0
  • Konkurs za prijem radnika na upražnjena radna mjesta u JU Srednjoškolski centar „Istočna Ilidža"
    1h 41m
    0
  • Protest radnika Doma zdravlja Bratunac u znak podrške pretučenoj doktorici
    20h 51m
    0
  • Banjalučanki neophodan novac za liječenje, u funkciji humanitarni broj 1413
    20h 28m
    0