Конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у ЈУ Средњошколском центру „Пале"

18.10.2024. 12:23
0
ИЗВОР: katera.news

Огласи за слободна радна мјеста објављени су у штампаном издању "Гласа Српске" од 18. 10. 2024. године.

Детаљне информације о свим објављеним слободним мјестима заинтересовани могу наћи на веб страници Завода www.zzzrs.net  или у бироу гдје су пријављени као незапослено лице.

ЈУ „СРЕДЊОШКОЛСКИ ЦЕНТАР ПАЛЕ" расписује

 К О Н К У Р С

за попуну упражњеног радног мјеста

 ОПИС РАДНОГ МЈЕСТА:

1. Професор информатичке групе предмета (информатика-10 часова, програмирање-2 часа, модели и базе података-3 часа, примјена рачунара-4 часа, рачунарски системи-2 часа) са положеним стручним испитом и радним искуством на одређено вријеме до 31.8.2025. године – један извршилац

2. Професор информатичке и електротехничке групе предмета (програмирање-2 часа, практична настава у електротехничкој струци-2 часа, техничко цртање-2 часа, модели и базе података-3 часа, примјена рачунара-2 часа, мултимедијални дизајн-6 часова) приправник, на одређено вријеме до 31.8.2025. године.

3. Професор економске групе предмета (привредна математика-4 часа, основи туризма и угоститељства-2 часа, хотелијерство-2 часа, агенцијско и хотелијерско пословање-2 часа) приправник, на одређено вријеме до 31.8.2025. године.

ОПШТИ И ПОСЕБИ УСЛОВИ ЗА ПРИЈЕМ У РАДНИ ОДНОС:

Сви кандидати морају испуњавати како опште услове предвиђене Законом о раду („Службени гласник Републике Српске број: 1/16, 66/18, 91/21, 119/21, 112/23 и 39/24), тако и посебне услове у складу са чланом 106 и 108. Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број 41/18,35/20 , 92/20 и 55/23), Правилником о врсти стручне спреме наставника и стручних сарадника у средњим стручним и средњим техничким школама („Службени гласник Републике Српске" број: 29/12, 80/14 и 83/15), Правилником о стручним профилима и звањима наставника и стручних сарадника у гимназији („Службени гласник Републике Српске" број: 120/20) и Правилником о поступку за пријем у радни однос у средњој школи и начинну бодовања критеријума за пријем („Службени гласник Републике Српске" број 24/19).

Уз потписану пријаву за наведени конкурс са биографијом кандидати треба да доставе сљедеће документе о испуњености посебних и општих услова:

Општи услови:

1.  Да је држављанин Републике Српске или Босне и Херцеговине а то се доказује увјерењем о држављанству;

2. Да је пунољетан а то се доказује изводом из матичне књиге рођених или овјереном копијом личне карте;

3. Да је радно способан а то се доказује увјерењем о психичкој и физичкој способности (не старије од шест мјесеци, доставља прије заснивања радног односа кандидат који буде изабран на конкурсу);

4. Да није осуђиван правоснажном пресудом за кривична дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, трговине људима, злостављање дјетета , полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем, злоупотребе опојних средстава,

5. Увјерење о подацима из посебног Регистра лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце;

6. Увјерење да против њега није покренут кривични поступак за дјела учињена против достојанства личности, морала, службене дужности, полног интегритета, злостављања дјетета, полног и другог насиља над дјететом или малољетним лицем.

Увјерења из тачке 4. и 5. за изабраног кандидата школа ће прибавити службеним путем, а прије заснивања радног односа.

Уз потписану пријаву и документацију за опште услове које кандидати треба да испуњавају приликом пријављивања на јавни конкурс, кандидати треба да доставе и документацију на оснву које се доказује испуњеност посебних услова и документцију на основу које се врши бодовања по критеријумима, и то:

1) Овјерену фото-копију дипломе о завршеном првом циклусу студијског програма у четворогодишњем трајању са најмање остварених 240 ECTS бодова у којој је наведено стручно звање у одређеној области или еквивалент.

2) Додатак дипломи, који садржи податке о просјеку оцјена током студирања или увјерење високошколске установе о просјеку оцјена током студирања, уколико у дипломи не постоје подаци о просјеку оцјена;

3) увјерење о положеној педагошко-психолошкој и дидактичко-методичкој групи предмета, које је дужан доставити кандидат за наставника који током студија није положио наведене групе предмета.

4) Увјерење о положеном стручном испиту; (не односи се на приправнике)

5) Увјерење да се кандидат ослобађа обавеза полагања стручног испита или да је положио разлику дијела испита у складу са правилником којим се регулише полагање стручног испита (не односи се на приправнике)

6) Увјерење издато од Завода за запошљавање о времену проведеном на евиденцији незапослених лица која траже запослење;

7) Увјерење о радном стажу издато од ранијег послодавца; (не односи се на приправнике)

8) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о утврђеном статусу ратног војног инвалида Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије ратног војног инвалида;

9) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о уврђеном статусу борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије борца;

10) Увјерење општинског-градског органа управе надлежног за борачко-инвалидску заштиту о уврђеном статусу члана породице погинулог борца Одбрамбено-отаџбинског рата Републике Српске уколико се ради о кандидату из категорије породице погинулог борца.

Право учешћа на конкурсу имају и лица из члана 104. став 7),  као и лица која су по прописима важећим до ступања на снагу Закона о средњем образовању и васпитању („Службени гласник Републике Српске" број: 41/18, 35/20, 92/20, 55/23) испуњавали услове у погледу профила и звања наставника.

За све кандидате који испуњавају горе наведене услове и који су доставили потпуне и благовремене пријаве тестирање и интервју биће одржани дана 31.10.2024. године у 10 часова у просторијама ЈУ Средњошколски центар „Пале" у Палама.

Школа ће списак кандидата који испуњавају услове конкурса, након прегледа достављене документације, поставити на огласној табли школе, најкасније три дана прије заказаног тестирања и итервјуа.

Кандидати се неће посебно позивати на тест и интервју, а уколико се не појаве на тесту или интервјуу, сматраће се да су одустали од пријаве на конкурс. Кандидати су дужни доставити овјерене копије свих докумената и те копије неће бити враћене кандидатима.

Пријаве на конкурс лично доставити или слати на адресу: ЈУ Средњошколски центар „Пале" Пале, Улица Његошева број 7; 71420 Пале. На коверти обавезно назначити „ПРИЈАВА НА КОНКУРС-навести радно мјесто за које се пријављује" (уколико се пријављује за више радник мјеста навести их све, а документација је довољна у једном примјерку), а додатне информације могу се добити на број телефона: 057/223-001.

Конкурс остаје отворен 8 дана од дана објављивања.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се узимати у разматрање.

Коментари 0
Повезане вијести
Конкурс за пријем радника на упражњена радна мјеста у ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа" Конкурс за пријем радника на упражњена радна мјеста у ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа"
„GOLDEN BET“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ЗАПОШЉАВА „GOLDEN BET“ У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ ЗАПОШЉАВА
МУП Републике Српске расписао конкурс за Полицијску академију МУП Републике Српске расписао конкурс за Полицијску академију
Најчитаније
  • Албанац који је задужио Србе
    5h 9m
    6
  • Конкурс за попуну упражњеног радног мјеста у ЈУ Средњошколском центру „Пале"
    2h 4m
    0
  • Конкурс за пријем радника на упражњена радна мјеста у ЈУ Средњошколски центар „Источна Илиџа"
    1h 44m
    0
  • Протест радника Дома здравља Братунац у знак подршке претученој докторици
    20h 54m
    0
  • Бањалучанки неопходан новац за лијечење, у функцији хуманитарни број 1413
    20h 31m
    0