Kreće borba za novog direktora UIO, poznati uslovi i plata

07.03.2023. 18:02
1
IZVOR: glassrpske.com

Konkurs za izbor direktora Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH biće objavljen sutra, a onaj ko bude izabran na ovu funkciju imaće osnovnu neto platu 4.387 maraka.

Kandidati imaju rok od 14 dana da se prijave na konkurs, a posebni uslovi koje treba da ispune je da imaju završen pravni ili ekonomski fakultet tehničkog smjera, te deset godina radnog iskustva, ali i razvijene organizatorske sposobnosti i sposobnosti strateškog planiranja i rukovođenja.

- Prilikom procjene kvalifikacija kandidata u obzir će se uzeti i kriterij da je kandidat stručan u odgovarajućoj oblasti i da je pokazao visoke standarde poštenja i integriteta u obavljanju posla - navedeno je u posebni uslovima javnog oglasa za izbor i imenovanje direktora UIO BiH.

U opštim uslovima je, između ostalog navedeno, da kandidati koji se prijavljuju moraju biti fizički i psihički sposobni za obavljanje poslova radnog mjesta direktora UIO.

Sadašnjem direktoru UIO Miri Džakuli mandanta je istekao u julu 2020. godine.

Piše: Marijana Miljić Bjelovuk

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Hari 07.03.2023. 21:44
    Dobro se ovaj HDZ-ovac za tolike godine mandata namlatio plata. Isteko mu mandat prije dvije godine i on i dalje duško na funkciji i lovu šteko. E pravo "mala" plata osnovna 4.400,00 KM, plus minuli rad, TO, još ako nije iz Sarajeva dodaci za odvojeni život i stanovanje. Ma ljepota prava, a narod neka živi od plate 600-800 KM a penzioneri u RS-a sa najmanjom penzijom od 275,00 KM. Ovakvih genija ima na stotine ako ne ne i na hiljade sa toliko nezasluženom i bezobrazno visokim platama u oba entiteta i Brčko distriktu BiH.
Povezane vijesti
BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca BiH za deceniju ostala bez skoro 50.000 srednjoškolaca
Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade Konkurs za srednjoškolce povodom obilježavanja Dana Prve sarajevske mehanizovane brigade
U BiH stižu EUFOR trupe iz strateške rezerve NATO-a U BiH stižu EUFOR trupe iz strateške rezerve NATO-a
Najčitanije
  • Vlasnika vole više od sebe: Top 10 rasa pasa koji su ljekoviti za dušu i misli
    15h 49m
    0
  • Danas obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    2h 52m
    0
  • Muškarac se zapalio ispred suda (VIDEO)
    14h 11m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    23h 24m
    0
  • U ponedjeljak obilježavanje Dana odbrane Ilidže
    16h 25m
    3