Krivokapić: Desila se sloboda, režim je PAO!

31.08.2020. 09:20
0
IZVOR: in4s.net

Desila se sloboda. Nakon 31 godine jedne apsolutne vlasti moralo se desiti i ovo. Ako pogledamo rezultate takvi su da 42 poslanika pripadaju opoziciji, a 39 svim ostalim“, rekao je lider koalicije „Za budućnost Crne Gore“, Zdravko Krivokapić.

-Naravno to su tri koalciije koje su prirodni opozicioniari i oni će učiniti sve da izgrade budućnost za sve podjednako, a ne da imamo prvorazredne, drugorazredne i trećerazredne. Ruka pomirenja treba da bude osnov našeg suživota. To nudimo svima. Sve nacionalne stranke da priđu pobjedniku. Ne zbog toga što želimo da imamo bilo koga sa nama, nego ne možemo graditi Crnu Goru drugačije. Crna Gora je majka svih nas. Molim sve građane da ostanu kući, da ne nasjedaju na moguće provokacije- rekao je Krivokapić.

On je sinoć pozvao građane da proslave pobjedu u svojim domovima.

-Biće vremena za slavlje i pobjeda se može slaviti dostojanstveno i bez izlaženja na ulice, bez stvaranj tenzija. Crna Gora je podijeljena po svim šavovima i ako danas ne pružimo ruku pomirenja nikad je nećemo ni pružiti. Mi vam je pružamo. Ne želimo revanšizam, ali svi koji su odgovorni za ovo stanje u državi moraju da snose odgovornost. Ne može kao do sada da bude neodgovornost i nekažnjivost jer svi moramo snositi posljedice za urađeno. Dosta je prevara naroda, treba nam budućnost gdje će djeca biti srećna što žive u Crnoj Gori- rekao je on.

On je poručio da danas „počinje novi dan u slobodnoj Crnoj Gori“.

Krivokapić je dodao da zna će „naši partneri pristati da se zakon povuče i da se počne raditi na rađenju pravičnijeg zakona koji će naći pravu mjeru u sekularnoj državi po kojem crkva neće dominirati nad državom, niti država nad crkvom.

-Poštovaćemo do kraja Ustav i napraviti prva dva zakona – zakon o porijeklu imovine u kome će se postaviti takvi članovi da oni koji imaju dokaze za imovinu su slobodni, a oni koji nemaju će se preispitivati, i zakon o lustraciji kojim se mora ograničiti djelovanje onih koji su do sada zloupotrebljavali ono što zovemo korupciju. Korupciju ćemo svesti na nulu jer gdje iole ima korupcije to je slaba država- naglasio je on.

Komentari 0
Povezane vijesti
Skupština grada Beograda nije konstituisana, Beograđani idu na nove izbore Skupština grada Beograda nije konstituisana, Beograđani idu na nove izbore
Kako su Koprivice vratile mošti Svetog Haralampija u manastir Moraču Kako su Koprivice vratile mošti Svetog Haralampija u manastir Moraču
Ko će u trku za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima? Ko će u trku za novi mandat na predstojećim lokalnim izborima?
Najčitanije
 • Djeca bračnog para koji je skočio sa zgrade pronađena mrtva u stanu
  22h 55m
  1
 • Svečano otkrivena spomen-tabla posvećena Momi Kaporu u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO)
  22h 13m
  3
 • Požar u Butmiru stavljen pod kontrolu, vatrogasci uputili apel građanima
  21h 33m
  0
 • Uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom
  22h 36m
  0
 • Sjećanje na neponovljivog Momu Kapora
  9h 27m
  0