Кривокапић: Десила се слобода, режим је ПАО!

31.08.2020. 09:20
0
ИЗВОР: in4s.net

Десила се слобода. Након 31 године једне апсолутне власти морало се десити и ово. Ако погледамо резултате такви су да 42 посланика припадају опозицији, а 39 свим осталим“, рекао је лидер коалиције „За будућност Црне Горе“, Здравко Кривокапић.

-Наравно то су три коалциије које су природни опозициониари и они ће учинити све да изграде будућност за све подједнако, а не да имамо прворазредне, другоразредне и трећеразредне. Рука помирења треба да буде основ нашег суживота. То нудимо свима. Све националне странке да приђу побједнику. Не због тога што желимо да имамо било кога са нама, него не можемо градити Црну Гору другачије. Црна Гора је мајка свих нас. Молим све грађане да остану кући, да не насједају на могуће провокације- рекао је Кривокапић.

Он је синоћ позвао грађане да прославе побједу у својим домовима.

-Биће времена за славље и побједа се може славити достојанствено и без излажења на улице, без стварањ тензија. Црна Гора је подијељена по свим шавовима и ако данас не пружимо руку помирења никад је нећемо ни пружити. Ми вам је пружамо. Не желимо реваншизам, али сви који су одговорни за ово стање у држави морају да сносе одговорност. Не може као до сада да буде неодговорност и некажњивост јер сви морамо сносити посљедице за урађено. Доста је превара народа, треба нам будућност гдје ће дјеца бити срећна што живе у Црној Гори- рекао је он.

Он је поручио да данас „почиње нови дан у слободној Црној Гори“.

Кривокапић је додао да зна ће „наши партнери пристати да се закон повуче и да се почне радити на рађењу правичнијег закона који ће наћи праву мјеру у секуларној држави по којем црква неће доминирати над државом, нити држава над црквом.

-Поштоваћемо до краја Устав и направити прва два закона – закон о поријеклу имовине у коме ће се поставити такви чланови да они који имају доказе за имовину су слободни, а они који немају ће се преиспитивати, и закон о лустрацији којим се мора ограничити дјеловање оних који су до сада злоупотребљавали оно што зовемо корупцију. Корупцију ћемо свести на нулу јер гдје иоле има корупције то је слаба држава- нагласио је он.

Коментари 0
Повезане вијести
Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата Парламентарни избори у Хрватској: ХДЗ освојио 61, СДП 42 мандата
Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44 Прва излазна анкета избора у Хрватској: ХДЗ-у 58 мандата, СДП-у и партнерима 44
Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача Пријеподне на изборе у Хрватској већ изашла четвртина гласача
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    17h 5m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    15h 19m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    13h 9m
    0
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    5h 34m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    16h 24m
    0