Krizni štab: Potrebno proširenje kovid bolnice

20.07.2020. 10:48
0
IZVOR: Srna

Trenutna popunjenost kovid-bolnice u Bijeljini je 70 odsto sa trendom rasta upućenih pacijenata, te je neophodno njeno prostorno, tehničko i kadrovsko proširenje, konstatovao je danas Krizni štab Bolnice "Sveti vračevi".

-Stanje u kovid-bolnici je lošije u odnosu na dan ranije. Trenutno se u njoj nalazi 27 pacijenata. Jedan pacijent srednje životne dobi preminuo je juče. Riječ je o osobi koja je imala više komorbiditeta. U kovid-bolnici imamo 23 pacijenta sa pneumonijom, jedan je na respiratoru, dva su na neinvazivnoj mehaničkoj podršci, a 17 ih je na standardnoj kiseoničkoj podršci- navodi se u saopštenju Kriznog štaba bijeljinske bolnice.

U saopštenju se navodi i da je prošle sedmice v.d. direktora Bolnice Zlatko Maksimović sa saradnicima posjetio prostorije stare bolnice da bi se upoznao o raspoloživom prostoru i tehničkim mogućnostima za eventualni priliv većeg broja pacijenata, a u funkciju su stavljene trijažna ambulanta i kovid ambulanta.

Krizni štab poziva građanstvo na maksimalan oprez i ukazuje na značaj nošenja zaštitnih maski, držanja fizičke distance, kao i pojačane lične higijene, te dezinfekcije ruku i površina.

-Svako okupljanje većeg broja ljudi sve nas vodi u veliki rizik- upozorio je Krizni štab bijeljinske bolnice "Sveti vračevi".

Komentari 0
Povezane vijesti
Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta Tata u bijeloj kočiji dočekao mamu i bebu ispred porodilišta
Preminuo košarkaš Nebojša Erkić Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
U Bijeljini uvedena metoda laserskog liječenja kamena u bubregu U Bijeljini uvedena metoda laserskog liječenja kamena u bubregu
Najčitanije
  • Srpski Kolorado jedinstven u Evropi: Čudo prirode za koje mnogi nisu čuli (VIDEO)
    13h 0m
    0
  • Božović: Glasati odgovorno i pošteno za tim koji je u Istočnu Ilidžu doveo privrednike i nova radna mjesta
    18h 38m
    1
  • Služen parastos za poginule i umrle pripadnike Srpske garde Ilidža (FOTO)
    22h 23m
    0
  • Vanilice sa orasima
    19h 27m
    0
  • Šahista Predrag Batinić prvak Grada Istočno Sarajevo
    14h 31m
    0