KUD "Bratstvo" slavi deceniju postojanja

22.04.2023. 21:03
0
IZVOR: srna.rs

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ "Bratstvo" iz Istočne Ilidže večeras je, uz bogat kulturno-umjetnički program, obilježilo 10 godina rada.

Predsjednik i umjetnički rukovodilac KUD "Bratstvo" Biljana Ristić rekla je da slave deceniju postojanja, da su opstali uprkos svim problemima i da njeguju tradiciju srpskog naroda.

- Ljubav i entuzijazam su nam davali snagu - rekla je Ristićeva.

Na večerašnjoj svečanosti u Kulturnom centru u Istočnom Novom Sarajevu prikazan je fundus nošnje KUD "Bratstvo", a publika je mogla uživati u pjesmama etno-sekcije i guslara.

- Napravili smo i dokumentarni film koji će ostati u arhivi društva u kome su prezentovani naši počeci i naš rad u proteklih deset godina - navela je ona.

Ristićeva je najavila da će sutra biti održan koncert KUD "Bratstvo" u Osnovnoj školi "Aleksa Šantić" u Vojkovićima u 19.30 časova na kome će učestvovati svih šest folklornih sekcija.

Publici će se predstaviti i oni najmlađi članovi ovog društva koji imaju dvije i po do tri godine, pa i oni najstariji članovi.

Ona je napomenula da je svečanost organizovana pod pokroviteljstvom opštine Istočna Ilidža i da će sav prihod koji bude prikupljen biti uplaćen za liječenje osmogodišnje Magdalene Vlaški iz Trnova koja je oboljela od maligne bolesti.

KUD "Bratstvo" ima 225 članova, a svojim igrama i pjesmama u proteklih deset godina predstavilo se širom Republike Srpske i u regionu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske Božović: Istočna Ilidža - svjetionik istočnog dijela Srpske
Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža Svečana akademija povodom Đurđevdana - slave i Dana opštine Istočna Ilidža
Održan godišnji koncert KUD-a "Bratstvo" iz Vojkovića (FOTO) Održan godišnji koncert KUD-a "Bratstvo" iz Vojkovića (FOTO)
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    21h 1m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    6h 34m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    21h 11m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    6h 40m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    6h 38m
    0