Lazić: Crveni krst Srpske prepoznat kao pouzdan i dokazan partner

27.09.2024. 11:23
0
IZVOR: srna.rs

Generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić zahvalio je Vladi Republike Srpske i Ministarstvu trgovine i turizma koji su prepoznali ovu organizaciju kao dokazanog i pouzdanog partnera, te odobrili dodatnih 550 tona brašna i osnovnih životnih namirnica za humanitarne potrebe.

Lazić je rekao Srni da tek treba da počene distribucija 550 tona brašna i paketa sa osnovnim životnim namirnicama, te da će sekretari opštinskih i gradskih organizacija Crvenog krsta Republike Srpske obavijestiti korisnike kada pomoć stigne.

Lazić je napomenuo da je Vlada Republike Srpske na sjednici 12. septembra usvojila informaciju o donaciji robe iz interventnih nabavki Crvenom krstu Republike Srpske.

On je istakao da sa Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske imaju odličnu saradnju i da su zahvaljujući ministru Denisu Šuliću i njegovim saradnicima u proteklih 12 mjeseci na teren distribuirali 1.661 tona brašna i 3.000 paketa osnovnih životnih namirnica za stanovništvo u stanju potrebe i korisnike javnih kuhinja.

Prema njegovim riječima, u okviru rada Crvenog krsta Republike Srpske na polju socijalno-humanitarne d‌jelatnosti funkcioniše sedam javnih kuhinja u Republici Srpskoj.

Lazić je rekao da je kontinuirana finansijska podrška institucija vlasti neophodna Crvenom krstu Republike Srpske zarad nastavka njihovog uspješnog d‌jelovanja i realizovanja svih zadataka i aktivnosti koji se stavljaju pred ovu organizaciju.

- Da bismo mogli da realizujemo sve naše programske aktivnosti, koje, osim socijalno-humanitarne d‌jelatnosti, uključuju i programe zdravstvene d‌jelatnosti, pripreme i odgovora na prirodne katastrofe i upozoravanja na opasnost od mina, neophodna nam je jača finansijska podrška institucija Republike Srpske, na prvom mjestu Vlade Republike Srpske i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske - naglasio je Lazić.

Lazić je napomenuo da će se u oktobru na dnevnom redu sjednice Narodne skupštine Republike Srpske naći Prijedlog zakona o položaju i ovlaštenjima Crvenog krsta Republike Srpske, te da će njegovim usvajanjem ova orgnaizacija krenuti krupnim korakom naprijed ka cilju boljeg pozicioniranja i finansijske stabilizacije. 

Komentari 0
Povezane vijesti
Purković: Ubrzati proces traženja nestalih Purković: Ubrzati proces traženja nestalih
Crveni krst Republike Srpske obilježava Dan nestalih i poginulih u Srpskoj Crveni krst Republike Srpske obilježava Dan nestalih i poginulih u Srpskoj
Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći i Nedjelje borbe protiv tuberkuloze
Najčitanije
  • Sjećanje na doktora i planinara Jova Elčića (FOTO)
    16h 37m
    2
  • Major Kosta Todorović – Legenda o srpskom hrabrom srcu
    4h 12m
    0
  • Domaći posni brusketi
    4h 45m
    0
  • Lice teško povrijeđeno u saobraćajnoj nezgodi kod Rogatice
    2h 11m
    0
  • Sjećanje na poginule i umrle borce Srpske garde Ilidža
    17h 39m
    0