Leševi životinja odbačeni u blizini rezervoara pitke vode na Križu (FOTO)

08.04.2022. 18:50
5
IZVOR: katera.news
Nesavjesnim odlaganjem građevinskog otpada, ali i životinjskih leševa u blizini rezervoara pitke vode u mjestu Križ, opština Istočno Novo Sarajevo ozbiljno je ugrožena životna sredina.
 
Ovim putem reagovao je i sam načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić koji je rekao da je stvaranje ove divlje deponije u blizi rezervoara vode, sa kog se snabdijeva veliki broj stanovnika ove opštine, djelo "neodgovornih i neosvještenih odraslih pojedinaca".
 
Katić je naglasio da će radnici komunalnog preduzeća "Rad" sutra izaći na lice mjesta i sanirati ovu divlju deponiju, kao što su to činili mnogo puta ranije, a sve u cilju, kako je on naveo, čiste i lijepe životne sredine.
 
- Ovo nije djelo djece, nego neodgovornih i neosvještenih odraslih pojedinaca, koji prirodu smatraju ličnom deponijom i nemaju svijesti o tome kakve posljedice njihovo djelo može izazvati.
 Zaštita životne sredine kreće od nas samih. Kao i do sada, institucije će nastaviti brinuti o našem Istočnom Novom Sarajevu, jer ovo nije slika Istočnog Novog Sarajeva kakvu želimo vidjeti - rekao je Katić.
Slika

Divlja deponija na Križu, u blizini rezervoara

On je apelovao na sve stanovnike opštine Istočno Novo Sarajevo da zajedno sačuvaju prirodu i zajedno stvare zdrav ambijent i lijepu sliku ove opštine.

- Opštinska uprava će u narednom periodu razviti i plan postavljanja video nadzora na svim spornim lokacijama, kako bi se utvrdilo ko su pojedinci koji su u stanju napraviti ovakvu situaciju i adekvatnog sankcionisanja - rekao je Katić.
Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Nemoguće-moguće 09.04.2022. 12:52
    Ipak je moguće, kada se samo pogleda smeće oko policijske stanica Pale.
    Nemam se kada.
  • Generic placeholder image
    Nemoguće 09.04.2022. 12:49
    Krivi su i građani i policija i društvo i politika.
    Obavezno uvesti predmet u škole OPŠTA KULTURA od prvog do devetog osnovne i prvog i četvrtog srednje. Tokom cijelog školovanja.
    Policija ( i obična i komunalna )svašta kontroliše , za bacanje smeća nikoga nisu direktno uhvatili, nego po prijavi građana.
    Prošle godine istovareno je preko deset kamiona smeća istog porijekla oko puta Trojangla - Lukavica. Svi smo to smeće primijetili osim policije. Tim putem dnevno prođe stotine policajaca, od običnog pozornika da načelnika centra, ali su oni u drugom filmu. Nemoguće da ne primjećuju smeće koje se nelegalno deponuje oko tog puta. Nemoguće da ne primjećuju zabranjeno izvlačenje trupaca i blata na regionalne i magistralne puteve. Jedva prođu od blata.
  • Generic placeholder image
    Gvozden 09.04.2022. 12:28
    Pa sto ne zovete policiju ako gledate svaki dan kako neko istresa smece? Nije policija kriva, vi ste krivi!
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 08.04.2022. 20:44
    A da se policija malo cesce provoza do te relacije, skoro svaki dan neko istresa otpad i ostalo smece tu... A sto se tice kokunalne policije posebno na I. Ilidzi od njih nema vajde, licno sam zvao zbog komsije koji je zelenu drzavnu povrsinu pretvorio u bastu i sije, posipa djubre ali nikad niko nije dosao....
  • Generic placeholder image
    Kiper 08.04.2022. 20:41
    Gdje su sada oni sto se zale da je odvoz smeca skup...sebicluk, seljakluk dominiraju...
Povezane vijesti
Jovan Katić stari-novi načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić stari-novi načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo
U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM U Istočnom Novom Sarajevu isplaćena plata od 246.506 KM
Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu Danas otkrivanje i osveštanje spomenika “Beli anđeo” u Istočnom Novom Sarajevu
Najčitanije
  • Za njih nisu glasali ni rodbina ni komšije
    18h 1m
    2
  • Potencijalno klizište u Sarajevu: Opština poslala upozorenje (FOTO)
    14h 37m
    0
  • Ova dva kandidata iz pritvora sjedaju u načelničku fotelju
    15h 17m
    7
  • Čiji je naš Andrić
    2h 13m
    0
  • Dječak iz Jablanice ostao siroče poslije razornih poplava u BiH
    20h 54m
    0