Лешеви животиња одбачени у близини резервоара питке воде на Крижу (ФОТО)

08.04.2022. 18:50
5
ИЗВОР: katera.news
Несавјесним одлагањем грађевинског отпада, али и животињских лешева у близини резервоара питке воде у мјесту Криж, општина Источно Ново Сарајево озбиљно је угрожена животна средина.
 
Овим путем реаговао је и сам начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић који је рекао да је стварање ове дивље депоније у близи резервоара воде, са ког се снабдијева велики број становника ове општине, дјело "неодговорних и неосвјештених одраслих појединаца".
 
Катић је нагласио да ће радници комуналног предузећа "Рад" сутра изаћи на лице мјеста и санирати ову дивљу депонију, као што су то чинили много пута раније, а све у циљу, како је он навео, чисте и лијепе животне средине.
 
- Ово није дјело дјеце, него неодговорних и неосвјештених одраслих појединаца, који природу сматрају личном депонијом и немају свијести о томе какве посљедице њихово дјело може изазвати.
 Заштита животне средине креће од нас самих. Као и до сада, институције ће наставити бринути о нашем Источном Новом Сарајеву, јер ово није слика Источног Новог Сарајева какву желимо видјети - рекао је Катић.
Слика

Дивља депонија на Крижу, у близини резервоара

Он је апеловао на све становнике општине Источно Ново Сарајево да заједно сачувају природу и заједно стваре здрав амбијент и лијепу слику ове општине.

- Општинска управа ће у наредном периоду развити и план постављања видео надзора на свим спорним локацијама, како би се утврдило ко су појединци који су у стању направити овакву ситуацију и адекватног санкционисања - рекао је Катић.
Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Nemoguće-moguće 09.04.2022. 12:52
    Ipak je moguće, kada se samo pogleda smeće oko policijske stanica Pale.
    Nemam se kada.
  • Generic placeholder image
    Nemoguće 09.04.2022. 12:49
    Krivi su i građani i policija i društvo i politika.
    Obavezno uvesti predmet u škole OPŠTA KULTURA od prvog do devetog osnovne i prvog i četvrtog srednje. Tokom cijelog školovanja.
    Policija ( i obična i komunalna )svašta kontroliše , za bacanje smeća nikoga nisu direktno uhvatili, nego po prijavi građana.
    Prošle godine istovareno je preko deset kamiona smeća istog porijekla oko puta Trojangla - Lukavica. Svi smo to smeće primijetili osim policije. Tim putem dnevno prođe stotine policajaca, od običnog pozornika da načelnika centra, ali su oni u drugom filmu. Nemoguće da ne primjećuju smeće koje se nelegalno deponuje oko tog puta. Nemoguće da ne primjećuju zabranjeno izvlačenje trupaca i blata na regionalne i magistralne puteve. Jedva prođu od blata.
  • Generic placeholder image
    Gvozden 09.04.2022. 12:28
    Pa sto ne zovete policiju ako gledate svaki dan kako neko istresa smece? Nije policija kriva, vi ste krivi!
  • Generic placeholder image
    Neko iz mase 08.04.2022. 20:44
    A da se policija malo cesce provoza do te relacije, skoro svaki dan neko istresa otpad i ostalo smece tu... A sto se tice kokunalne policije posebno na I. Ilidzi od njih nema vajde, licno sam zvao zbog komsije koji je zelenu drzavnu povrsinu pretvorio u bastu i sije, posipa djubre ali nikad niko nije dosao....
  • Generic placeholder image
    Kiper 08.04.2022. 20:41
    Gdje su sada oni sto se zale da je odvoz smeca skup...sebicluk, seljakluk dominiraju...
Повезане вијести
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде У понедјељак обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење ВиК Источно Сарајево: Ванредно обавјештење
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    18h 25m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    19h 58m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    16h 24m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    18h 37m
    0
  • Партизан мијења име!
    9h 6m
    3