Lidl ipak ne dolazi u Sarajevo?

17.03.2022. 22:14
0
IZVOR: indikator.ba

Kapital Lidla u Bosni i Hercegovini povećan je na gotovo 50 miliona KM, čime se potvrđuju ozbiljne namjere investiranja njemačkog diskontera u Bosni i Hercegovini.

Istovremeno, kompanija je broj registrovanih poslovnica sa prvobitnih četiri smanjila na dvije, izvještava Indikator.ba.

Osnivač Lidla njemački WE – International Zweite GmbH osnovao je kompaniju "Lidl BH" sa sjedištem u Sarajevu sa početnim kapitalom nešto manjim od milion KM, potom je kapital uvećao na 10,7 miliona KM, a prema posljednjim podacima iz sudskog registra, kapital društva uvećan je na 49.873.665 KM.

Ipak, njemački diskonter koji ulazi na tržište Bosne i Hercegovine očito mijenja prvobitne planove pa je tako korigovao broj osnovanih poslovnica, ukidajući sa liste Sarajevo.

Prvobitno su bile registrovane poslovnice u Sarajevu, na Stupu i Marijin-Dvoru, te u Brčkom i Banjoj Luci. Prema najnovijim podacima na ostale su poslovnice u Brčkom (Bulevar mira br. 22) i Banjoj Luci (Sime Šolaje br. 1a), dok poslovnice koja je bila registrovana u Sarajevu više nema u registru.

Upravu društva, prema novim podacima, čini pet ljudi na čelu sa Alenom Halamićem. Ostali članovi Uprave, izvršni direktori, su Roland Tomas Šriber, Mihajl Đotlo, Dean Sunek i Kristijan Zajec.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH planirao je otvaranje minimalno šest objekata.

Komentari 0
Povezane vijesti
Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke Leverkuzen prvi put u istoriji prvak Njemačke
Više od 22 odsto Nijemaca ne može da priušti sedmodnevni odmor Više od 22 odsto Nijemaca ne može da priušti sedmodnevni odmor
Masovni otkazi u Njemačkoj: Ukida se 16.000 radnih mjesta Masovni otkazi u Njemačkoj: Ukida se 16.000 radnih mjesta
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    15h 8m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    14h 39m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    10h 55m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    15h 2m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    6h 50m
    2