Lijepe vijesti stižu od malog Gavrila

29.06.2021. 14:47
0
IZVOR: Nezavisne

Maleni Gavrilo Đurđević primio je skupi lijek Zolgensmu prije 21 dana, a kako su njegovi roditelji objavili - napredak je već primjetan. Cijela Srbija i region su mjesecima skupljali novac za malog Gašu i uspjeli u tome.

- Gavrilo je lepo odreagovao na terapiju i kao što vidite dosta je jači. Nije bilo nus pojava, te se nadamo najboljem. Bili smo u izolaciji, te od naredne nedelje krećemo sa fizikalnim terapijama. Gavrilo je dosta jači, glasniji je i polako počinje da sedi. Verujemo da će uz fizikalne terapije ostvariti još bolje rezultate. Budite i dalje uz nas, molite se za Gavrila, a mi ćemo vredno raditi i vežbati sa Gavrilom. Na kraju, molimo vas da budete i uz naše male borce, Boška i Anđelu, koji se takođe bore za svoj lek i nadaju svom parčetu neba u budućnosti - objavili su Gavrilovi roditelji.

Preslatki Gaša rođen je kao zdrava beba u Kragujevcu, ali su roditelji ubrzo primijetili da slabo pomjera ručice. Ispostavilo se da ima opaku bolest - SMA, a on je još jedna beba koja je Srbiju podigla na noge.

Pomoć za malog Boška

Sada je Srbija pred još jednim velikim zadatkom - da sakupi istu svotu novca za još jednu bebu, dječaka Boška Gugletu iz Novog Sada. Mali Boško rođen je 14. januara ove godine, a dva i po mjeseca kasnije roditelji su primijetili da je beba slabo pokretna.

Uslijedila je dijagnostika, a onda i vijest da je dječak obolio od spinalne mišićne atrofije.

Dječak ne pomjera ručice ni nogice, a krajem maja primio je prvu dozu spinraze.

Slika

Foto: budihuman.rs

Komentari 0
Povezane vijesti
U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda
Rodno senzitivni jezik i dalje nije prihvaćen među građanima Rodno senzitivni jezik i dalje nije prihvaćen među građanima
Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu Selo koje je prokleo car Lazar i danas živi kletvu
Najčitanije
  • Sarajevsko-romanijski korpus - sami protiv svih (FOTO)
    22h 4m
    6
  • Otvoreno Narodno pozorište Istočno Sarajevo (FOTO)
    10h 1m
    8
  • Generalna skupština UN usvojila rezoluciju o Srebrenici!
    13h 43m
    7
  • Egzotična piletina u sosu
    22h 20m
    0
  • Majdov ima specijalnu poruku nakon osvajanja srebra
    18h 20m
    2