Лијепе вијести стижу од малог Гаврила

29.06.2021. 14:47
0
ИЗВОР: Nezavisne

Малени Гаврило Ђурђевић примио је скупи лијек Золгенсму прије 21 дана, а како су његови родитељи објавили - напредак је већ примјетан. Цијела Србија и регион су мјесецима скупљали новац за малог Гашу и успјели у томе.

- Гаврило је лепо одреаговао на терапију и као што видите доста је јачи. Није било нус појава, те се надамо најбољем. Били смо у изолацији, те од наредне недеље крећемо са физикалним терапијама. Гаврило је доста јачи, гласнији је и полако почиње да седи. Верујемо да ће уз физикалне терапије остварити још боље резултате. Будите и даље уз нас, молите се за Гаврила, а ми ћемо вредно радити и вежбати са Гаврилом. На крају, молимо вас да будете и уз наше мале борце, Бошка и Анђелу, који се такође боре за свој лек и надају свом парчету неба у будућности - објавили су Гаврилови родитељи.

Преслатки Гаша рођен је као здрава беба у Крагујевцу, али су родитељи убрзо примијетили да слабо помјера ручице. Испоставило се да има опаку болест - SМА, а он је још једна беба која је Србију подигла на ноге.

Помоћ за малог Бошка

Сада је Србија пред још једним великим задатком - да сакупи исту своту новца за још једну бебу, дјечака Бошка Гуглету из Новог Сада. Мали Бошко рођен је 14. јануара ове године, а два и по мјесеца касније родитељи су примијетили да је беба слабо покретна.

Услиједила је дијагностика, а онда и вијест да је дјечак оболио од спиналне мишићне атрофије.

Дјечак не помјера ручице ни ногице, а крајем маја примио је прву дозу спинразе.

Слика

Фото: budihuman.rs

Коментари 0
Повезане вијести
НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
Утопио се отац деветоро дјеце Утопио се отац деветоро дјеце
Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО) Никола Роквић пjешке од Београда до Грчке за обнову дjечије онкологије (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 26m
    0
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    7h 50m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    6h 5m
    11
  • Ходочасници из Сокоца на Ђурђевдан полазе на петнаесто поклоњење моштима Светог Василија Острошког
    22h 34m
    1
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    7h 44m
    0