Lučić: Nezadovoljavajuće stanje ljudskih prava u BiH

10.12.2021. 19:06
5
IZVOR: SRNA

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić istakao je da stanje ljudskih prava u društvu u BiH nije zadovoljavajuće, te da se svakodnevno različite kategorije stanovištva susreću sa ovim problemom, čemu je dodatno doprinijela i panedemija virusa korona.
Lučić je, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, naveo da je dužnost svakog čovjeka da, ukoliko uoči kršenja ljudskih prava, skrene pažnju i nadležnih institucija i javnosti, budući da je borba za ljudska prava neprekidan proces.

-Kao društvo moramo se izgraditi i svakodnevno podizati nivo pojedinačne i kolektivne svijesti kako bi ugroženim i ranjivim kategorijama pomogli da se uključe u sve društvene tokove i uživaju u zagrantivanim ljudskim pravima - istakao je Lučić.

On smatra da obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava simbolizuje neprestanu borbu za očuvanjem postignutog napretka u ovoj oblasti i podsjeća na potrebu aktivnog zalaganja za zaštitu i unapređenje ljudskih prava, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara.

Lučić je naveo da su ljudska prava ključni preduslov izgradnje mira i stabilnosti svakog društva.

On kaže da u ovim izazovnim vremenima ostaje predan poštovanju ljudskih prava i sloboda, demokratiji, vladavini prava i jednakosti koji bi trebalo da budu temelj društva i javnih politika, uključujući one usmjerene na borbu protiv pandemije i društveni oporavak.

Međunarodni dan ljudskih prava obilježava se 10. decembra, na dan kada je 1948. usvojena Opšta deklaracija o ljudskim pravima, kojom se pozivaju svi narodi na priznanje urođenog dostojanstva i jednakih i neotuđivih prava svih ljudi kao temelja slobode, pravde i mira u svijetu.

Deklaracija predstavlja temelj današnjeg međunarodnog sistema ljudskih prava i u njoj se prvi put navode osnovna ljudska prava i slobode koja rođenjem pripadaju svakom čovjeku, bez diskriminacije.

Komentari 5
  • Generic placeholder image
    Nemanja 12.12.2021. 00:50
    Kukala nam majka ko nas predstavlja.. Dobro je pa Republika Srpska ikako postoji ko nas predstavlja.. Ovaj decko je uvreda za debila.A tek njegov brat i gospodin "N market".. Tesko nama..
  • Generic placeholder image
    Linija 11.12.2021. 22:23
    Neka ide sa ćaćom da dsvi pilad :)
  • Generic placeholder image
    Katastrofa 11.12.2021. 20:31
    DNS i njegovi,, kadrovi,, predmet podsmijeha zbog glupoce, nepismenosti i primitivizma.
    Ne znam ko uz njih moze biti!
  • Generic placeholder image
    :) 10.12.2021. 23:51
    Ovo onaj?
  • Generic placeholder image
    Vox populi (izvorni) 10.12.2021. 20:55
    Ja stvarno ne znam kako ovi likovi i njemu slični imaju obraza izlaziti u javnost sa pokušajima nekih "umnih" izjava... Svaka njihova pojava izaziva salvu podsmijeha i negativnih komentara, oni još intenzivnije nastavljaju... Uživajte u tim nezasluženim platama i bar ne vrijeđajte inteligenciju svakome iole normalnom i pismenom.
Povezane vijesti
Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad Milica Borovčanin osvojila prvo mjesto na konkursu za najbolji literarni rad
Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH Miloš Lučić vraćen u pritvor, usvojena žalba Tužilaštva BiH
Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH? Ministar Lučić uputio ostavku, ogorčen ponašanjem Tužilaštva BiH?
Najčitanije
  • Sjećanje na Ognjena Kuljanina
    23h 5m
    1
  • Priča o Siniši i božijem čudu
    21h 4m
    1
  • Na "Viberu" aktuelna zloupotreba broja telefona
    23h 17m
    0
  • Partizan mijenja ime!
    13h 46m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    18h 19m
    0