Лучић: Незадовољавајуће стање људских права у БиХ

10.12.2021. 19:06
5
ИЗВОР: СРНА

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић истакао је да стање људских права у друштву у БиХ није задовољавајуће, те да се свакодневно различите категорије становиштва сусрећу са овим проблемом, чему је додатно допринијела и панедемија вируса корона.
Лучић је, поводом Међународног дана људских права, навео да је дужност сваког човјека да, уколико уочи кршења људских права, скрене пажњу и надлежних институција и јавности, будући да је борба за људска права непрекидан процес.

-Као друштво морамо се изградити и свакодневно подизати ниво појединачне и колективне свијести како би угроженим и рањивим категоријама помогли да се укључе у све друштвене токове и уживају у загрантиваним људским правима - истакао је Лучић.

Он сматра да обиљежавање Међународног дана људских права симболизује непрестану борбу за очувањем постигнутог напретка у овој области и подсјећа на потребу активног залагања за заштиту и унапређење људских права, саопштено је из Министарства за људска права и избјеглице у Савјету министара.

Лучић је навео да су људска права кључни предуслов изградње мира и стабилности сваког друштва.

Он каже да у овим изазовним временима остаје предан поштовању људских права и слобода, демократији, владавини права и једнакости који би требало да буду темељ друштва и јавних политика, укључујући оне усмјерене на борбу против пандемије и друштвени опоравак.

Међународни дан људских права обиљежава се 10. децембра, на дан када је 1948. усвојена Општа декларација о људским правима, којом се позивају сви народи на признање урођеног достојанства и једнаких и неотуђивих права свих људи као темеља слободе, правде и мира у свијету.

Декларација представља темељ данашњег међународног система људских права и у њој се први пут наводе основна људска права и слободе која рођењем припадају сваком човјеку, без дискриминације.

Коментари 5
  • Generic placeholder image
    Nemanja 12.12.2021. 00:50
    Kukala nam majka ko nas predstavlja.. Dobro je pa Republika Srpska ikako postoji ko nas predstavlja.. Ovaj decko je uvreda za debila.A tek njegov brat i gospodin "N market".. Tesko nama..
  • Generic placeholder image
    Линија 11.12.2021. 22:23
    Нека иде са ћаћом да дсви пилад :)
  • Generic placeholder image
    Katastrofa 11.12.2021. 20:31
    DNS i njegovi,, kadrovi,, predmet podsmijeha zbog glupoce, nepismenosti i primitivizma.
    Ne znam ko uz njih moze biti!
  • Generic placeholder image
    :) 10.12.2021. 23:51
    Ovo onaj?
  • Generic placeholder image
    Vox populi (izvorni) 10.12.2021. 20:55
    Ja stvarno ne znam kako ovi likovi i njemu slični imaju obraza izlaziti u javnost sa pokušajima nekih "umnih" izjava... Svaka njihova pojava izaziva salvu podsmijeha i negativnih komentara, oni još intenzivnije nastavljaju... Uživajte u tim nezasluženim platama i bar ne vrijeđajte inteligenciju svakome iole normalnom i pismenom.
Повезане вијести
Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад Милица Боровчанин освојила прво мјесто на конкурсу за најбољи литерарни рад
Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ Милош Лучић враћен у притвор, усвојена жалба Тужилаштва БиХ
Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ? Министар Лучић упутио оставку, огорчен понашањем Тужилаштва БиХ?
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    5h 28m
    9
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 12m
    0
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    20h 25m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    16h 39m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    21h 31m
    0