Lučić osudio vandalski čin u zeničkoj župi Čajdraš

03.11.2021. 14:30
1
IZVOR: SRNA

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić najoštrije je osudio skrnavljenje katoličkog krsta u mjestu Krušćik u zeničkoj župi Čajdraš, gdje su nepoznati počinioci ispisali neprimjerene poruke koje su uznemirile vjernike.

- Ovaj vandalski čin dogodio se na vjerski praznik što je posebno bolno i uznemirujuće - izjavio je Lučić i apelovao na nadležne institucije da pronađu počinioce i adekvatno ih sankcionišu.

On je upozorio da je skrnavljenje vjerskih objekata u posljednje vrijeme učestalo i da predstavlja najprimitivniji vid izražavanja mržnje, saopšteno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice.

- To je necivilizacijski čin koji šalje lošu poruku svima jer je to udar na duhovnost i tradiciju. Vjerski objekti i obilježja su simbol identifikacije koji su, nažalost, često na meti ekstremista koji ih skrnave i na taj način šalju negativnu poruku da neko negdje nije dobrodošao - istakao je Lučić.

On je poručio da je poštovanje različitosti jedini način suživota i uspostavljanja pomirenja kako bi se izgradilo bolje, sigurnije i prosperitetnije društvo.

Na katolički praznik Svi sveti u mjestu Krušćik u župi Srce Isusovo u Čajdrašu nepoznati počinioci išarali su krst koji je jednom godišnje okupljalište župljana.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Krle 03.11.2021. 22:50
    Talibani nikad ne spavaju, džihad im je vodilja u životu. Drže se islamske deklaracije, jedna država,jedna nacija i jedna vjera. Po njima za druge nema mjesta, ima da ih mržnja pojede ko kiselina. Razdraće im poganu dušu.
Povezane vijesti
U Zenici zapaljena zastava Srpske, huligani uzvikivali "Alahu ekber" i "Tekbir" (VIDEO) U Zenici zapaljena zastava Srpske, huligani uzvikivali "Alahu ekber" i "Tekbir" (VIDEO)
Uhapšen zbog oštećenja spomenika na pravoslavnom groblju u Sarajevu Uhapšen zbog oštećenja spomenika na pravoslavnom groblju u Sarajevu
Obijena Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u selu Devet Jugovića Obijena Crkva Vaznesenja Gospodnjeg u selu Devet Jugovića
Najčitanije
  • Malobrojni izletnici na prvomajskom uranku u Istočnom Novom Sarajevu
    19h 53m
    3
  • Dan kada je otišao Sena - „Kišni čovjek“
    20h 58m
    4
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    14h 41m
    0
  • Utopio se otac devetoro djece
    15h 47m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    10h 55m
    0