Lučić: Realizovati projekte obnove u povratničkim naseljima

08.10.2020. 15:36
0
IZVOR: SRNA

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić izjavio je danas da je bilo mnogo opstrukcija kada je riječ o obnovi i povratku Srba u Mostar, te da će nastojati da se u narednom periodu realizuju projekti obnove i infrastrukture u povratničkim naseljima.

- Bilo je puno opstrukcija u povratku Srba u Mostar. Nije se radilo na obnovi kuća. Posljednjih godina su odbijeni svi zahtjevi srpskih povratnika za obnovu kuća na području Mostara. U narednom periodu boriću se da se krene u obnovu - rekao je Lučić nakon sastanka u Mostaru sa predstavnicima Koordinacije Srba Mostar, SNSD-a, SDS-a i Srpske pravoslavne crkve.

Lučić je istakao da u povratničkim naseljima u Mostaru nije riješeno vodosnabdijevanje, te da će se projektima koji su trenutno aktivno nastojati obezbijediti osnovni uslovi za život.

On je podsjetio da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice objavilo javni poziv za izgradnju i obnovu infrastrukture, vodovodne mreže, elektrifikaciju, kanalizaciju i pomoć vjerskim objektima.

Lučić je naglasio da će ministarstvo na čijem je čelu raditi na tome da se obezbijedi što kvalitetniji život povratnicima na području cijele BiH.

Komentari 0
Povezane vijesti
Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH Novo podrhtavanje tla: Zemljotres zatresao BiH
Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta Nakon više od 30 godina: Od sutra iz Beograda do Mostara za 50 minuta
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    7h 14m
    10
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    6h 10m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    21h 54m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    23h 6m
    0
  • Posljednji kondorov let
    19h 39m
    0