Лучић: Реализовати пројекте обнове у повратничким насељима

08.10.2020. 15:36
0
ИЗВОР: СРНА

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић изјавио је данас да је било много опструкција када је ријеч о обнови и повратку Срба у Мостар, те да ће настојати да се у наредном периоду реализују пројекти обнове и инфраструктуре у повратничким насељима.

- Било је пуно опструкција у повратку Срба у Мостар. Није се радило на обнови кућа. Посљедњих година су одбијени сви захтјеви српских повратника за обнову кућа на подручју Мостара. У наредном периоду борићу се да се крене у обнову - рекао је Лучић након састанка у Мостару са представницима Координације Срба Мостар, СНСД-а, СДС-а и Српске православне цркве.

Лучић је истакао да у повратничким насељима у Мостару није ријешено водоснабдијевање, те да ће се пројектима који су тренутно активно настојати обезбиједити основни услови за живот.

Он је подсјетио да је Министарство за људска права и избјеглице објавило јавни позив за изградњу и обнову инфраструктуре, водоводне мреже, електрификацију, канализацију и помоћ вјерским објектима.

Лучић је нагласио да ће министарство на чијем је челу радити на томе да се обезбиједи што квалитетнији живот повратницима на подручју цијеле БиХ.

Коментари 0
Повезане вијести
Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ Још један авио-превозник покренуо летове из БиХ
Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ Ново подрхтавање тла: Земљотрес затресао БиХ
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    9h 52m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    9h 34m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    10h 28m
    3
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    7h 23m
    0
  • Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
    11h 5m
    1