Lutkari iz Niša oduševili mališane u Istočnom Sarajevu

30.09.2020. 09:59
0
IZVOR: SRNA

Glumci Pozorišta lutaka iz Niša oduševili su mališane u Istočnom Sarajevu predstavom "Vuk koji je ispao iz knjige" u režiji Dragoslava Todorovića, a koja je izvedena u okviru 21. Međunarodnog festivala profesionalnih lutkarskih pozorišta za djecu "Lut fest".

Direktor festivala Vitomir Mitrić rekao je Srni nakon predstave, koja je izvedena sinoć u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, da su djeca bila oduševljena pričom o strašnom vuku koji je slučajno ispao iz police sa knjigama u sobi gdje drijema veliki mačak.

- Bježeći od tog mačka, vuk pokušava da se vrati u svoju knjigu, ali se ne uklapa ni u jednu priču. U priču o ovčici Aski, vuk je stigao prerano, potom je napravio zbrku sa staklenom cipelicom u bajci o Pepeljugi, zatim je neslavno prošao u mačevalačkom obračunu iz priče o tri musketara, pa je naljutio barona Minhauzena i zamalo da ga na kraju ne pojede veliki kineski zmaj - i sve to veoma je veselilo mališane koji su uživali u ovoj predivnoj lutkarskoj priči - naveo je Mitrić.

U takmičarskom dijelu programa Festivala večeras će u 18.00 časova u sali Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo predstavu "O nježnosti" izvesti glumci Pozorišta lutaka Mostar.

U pratećem dijelu programa, danas od 10.00 do 12.00 časova planirana je kreativna radionica "Lutka je glumac", koju vodi Ankica Avramović, dok je za 17.00 časova predviđen onlajn master klas "Lutkarstvo u vrijeme kovida", koji će putem interneta iz Bugarske voditi poznati režiser i profesor Kostantin Karakostov.

Komentari 0
Povezane vijesti
U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO) U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka" Večeras premijera dokumentarnog filma "Priča ponosnog puka"
Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    11h 30m
    0
  • Jerej Vidak Vujadinović - Dječak
    23h 3m
    0
  • U Srednjoj školi „28. juni“ održan okrugli sto o značaju i zaštiti mentalnog zdravlja (FOTO)
    22h 44m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    9h 44m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    7h 34m
    0