Magla u kotlinama i duž rijeka, kolovozi mjestimično vlažni

29.04.2022. 08:32
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa  nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražila su 52 pacijenta.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Sokolac:

Zbog radova na 10 kV vodu Novo Selo, koje organizuje „Elektroprivreda“, doći će do privremenog prekida u isporuci električne energije u periodu od 10:00 do 14:00 časova potrošačima u ulicama: Gruje Novakovića (dio ulice), Miće Curevića, Borka i Ratka Radovića, Sime Drljače, te naseljima:  Sokolačke Njive, Ćilimara, Novo Selo, Berkovići, Vrelo Bioštice, Knežina, Palež, Babine, Vrapci.

porodilištu Univerzitetske bolnice u Foči u toku protekla 24 časa časa rođeni su dječak i dvije  djevojčice.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 19 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 20 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice  imale su jednu intervenciju u protekla 24 časa.

Višegrad,

Intervencija u naselju Bikavac na gašenju zapaljenog dimnjaka. Intrevenisala dva vatrogasca sa jednim vozilom, požar ugašen bez pričinjene materijalne štete.

U Republici Srpskoj i FBiH kolovozi su mjestimično vlažni, u kotlinama i duž riječnih tokova ima magle, a na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kemenih kosina mogući su odroni, saopšteno je iz Republičkog auto-moto saveza.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici regionalnog puta Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, u vremenu od 8.00 do 15.00 časova, te na putu Brod na Drini dva-Vrba, lokacija Tjentište, opština Foča, od 8.00 do 16.00 časova svaki radni dan.

Zbog klizišta, jednom kolovoznom trakom saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i u rejonu Bistrica-Podgrab.

Na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na graničnom prelazima nema dužih zadržavanja.

U Republici Srpskoj i FBiH tokom dana biće malo toplije, uz sunčane periode i umjerenu oblačnost, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Na istoku kasnije popodne i uveče oblačnije uz slabu kišu ponegdje, dok će na jugu Hercegovine biti pretežno sunčano i vjetrovito.

Jutros je na istoku i u višim predjelima na zapadu je oblačno uz slabu kišu ponegdje, a u ostalim predjelima pretežno vedro.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura od sedam do 12 stepeni, u višim predjelima do tri, a maksimalna od 15 do 21, na jugu oko 23, a u višim predjelima od 10 stepeni Celzijusovih.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Čemerno četiri, Han Pijesak i Novi Grad pet, Bihać šest, Mrkonjić Grad, Sokolac, Livno, Sarajevo i Bugojno sedam, Bijeljina, Banjaluka, Tuzla i Zenica osam, Doboj devet, Prijedor i Rudo 10, Bileća i Mostar 13, te Trebinje 14 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša Sutra ujutro sunčano i toplo, poslije podne kiša
Danas nestabilno sa pljuskovima Danas nestabilno sa pljuskovima
Naš grad bogatiji za jednog dječaka Naš grad bogatiji za jednog dječaka
Najčitanije
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    20h 7m
    2
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    5h 40m
    0
  • Djevojčica iz Crne Gore uhapšena u Austriji: Planirala teroristički napad?
    20h 17m
    2
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    5h 46m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    5h 44m
    0