Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška

13.05.2024. 12:45
0
IZVOR: srna.rs

Član sokolačkog Streljačkog kluba "Glasinac" Marijana Mijatović osvojila je zlatnu medalju na kadetskom prvenstvu BiH u disciplini vazdušna puška, dok je ovoj klub ekipno osvojio treće mjesto, rekao je Srni trener Ognjen Mijatović.

On je je naveo da je Mijatovićeva bila najuspješniji učesnik jučerašnjeg takmičenja sa najboljim rezultatom, čime je privukla veliku pažnju na svoj rad.

- Bila je bolja od juniorske i seniorske prvakinje BiH, čime su joj širom otvorena vrata za dalje napredovanje u streljaštvu - rekao je Mijatović.

On je naveo da Marijana trenira steljaštvo od 2020. godine, da se takmiči u disciplini vazdušna puška od kadetske do seniorske kategorije, te da konstantno napreduje, što se ovaj put i dokazalo.

Mijatović je podsjetio da je Marijana krajem aprila učestovala i na Olimpijadi mladih u Osijeku, gdje je zabilježila sjajne rezultate.

Trener "Glasinca" je rekao da je na prvenstvu BiH učestovala i Ana Pejić, koja je zauzela sedmo mjesto sa odličnim rezultatom u svojoj konkurenciji.

On je naglasio da su ekipno strelkinje "Glasinca" osvojile bronzanu medalju, u sastavu Marijana Mijatović, Ana Pejić i Helena Tutorić.

Prema njegovim riječima, u ovom klubu dobre rezultate na takmičenjima pokazuju i početnice u streljaštvu Lucija Radivojević i Tamara Maksimović, što potvrđuje da "Glasinac" ima dobar sastav koji obećava rezultate u disciplini vazdušna puška.

Kadetsko prvenstvo BiH u sportskom streljaštvu u diciplini standarna vazdušna puška i vazdušni pištolj održano je juče u Olimpijskoj dvorani "Zetra" u Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Molitveno saborovanje u Hramu čudotvorne Ikone Trojeručice Molitveno saborovanje u Hramu čudotvorne Ikone Trojeručice
U subotu obilježavanje 83 godina od podizanja ustanka na Romaniji U subotu obilježavanje 83 godina od podizanja ustanka na Romaniji
Sokočanin prevario štićenika Centra za mentalno zdravlje za 17.000 KM Sokočanin prevario štićenika Centra za mentalno zdravlje za 17.000 KM
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    6h 52m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    16h 51m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 27m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    15h 48m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 31m
    9