Marijana Mijatović kadetski prvak BiH u disciplini vazdušna puška

13.05.2024. 12:45
0
IZVOR: srna.rs

Član sokolačkog Streljačkog kluba "Glasinac" Marijana Mijatović osvojila je zlatnu medalju na kadetskom prvenstvu BiH u disciplini vazdušna puška, dok je ovoj klub ekipno osvojio treće mjesto, rekao je Srni trener Ognjen Mijatović.

On je je naveo da je Mijatovićeva bila najuspješniji učesnik jučerašnjeg takmičenja sa najboljim rezultatom, čime je privukla veliku pažnju na svoj rad.

- Bila je bolja od juniorske i seniorske prvakinje BiH, čime su joj širom otvorena vrata za dalje napredovanje u streljaštvu - rekao je Mijatović.

On je naveo da Marijana trenira steljaštvo od 2020. godine, da se takmiči u disciplini vazdušna puška od kadetske do seniorske kategorije, te da konstantno napreduje, što se ovaj put i dokazalo.

Mijatović je podsjetio da je Marijana krajem aprila učestovala i na Olimpijadi mladih u Osijeku, gdje je zabilježila sjajne rezultate.

Trener "Glasinca" je rekao da je na prvenstvu BiH učestovala i Ana Pejić, koja je zauzela sedmo mjesto sa odličnim rezultatom u svojoj konkurenciji.

On je naglasio da su ekipno strelkinje "Glasinca" osvojile bronzanu medalju, u sastavu Marijana Mijatović, Ana Pejić i Helena Tutorić.

Prema njegovim riječima, u ovom klubu dobre rezultate na takmičenjima pokazuju i početnice u streljaštvu Lucija Radivojević i Tamara Maksimović, što potvrđuje da "Glasinac" ima dobar sastav koji obećava rezultate u disciplini vazdušna puška.

Kadetsko prvenstvo BiH u sportskom streljaštvu u diciplini standarna vazdušna puška i vazdušni pištolj održano je juče u Olimpijskoj dvorani "Zetra" u Sarajevu.

Komentari 0
Povezane vijesti
U SŠC na Sokocu planiran upis 108, a u Rogatici 88 učenika U SŠC na Sokocu planiran upis 108, a u Rogatici 88 učenika
Vanja Simić učenik generacije u Osnovnoj školi „Sokolac“ Vanja Simić učenik generacije u Osnovnoj školi „Sokolac“
Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu Osuđen na 12 godina za ubistvo u Sokocu
Najčitanije
 • Operacija Tekbir - neuspjeli pokušaj deblokade Sarajeva
  18h 2m
  11
 • “Tražim muža”: Ljepotica iz Banjaluke "zapalila" društvene mreže (FOTO)
  19h 23m
  4
 • Večeras otkrivanje i osveštenje spomenika porodici u Istočnom Novom Sarajevu
  18h 51m
  0
 • U Istočnom Novom Sarajevu otkriven spomenik porodici - simbol egzodusa sarajevskih Srba (FOTO)
  6h 55m
  5
 • Zemljotres u BiH
  10h 59m
  0