Маријана Мијатовић кадетски првак БиХ у дисциплини ваздушна пушка

13.05.2024. 12:45
0
ИЗВОР: srna.rs

Члан соколачког Стрељачког клуба "Гласинац" Маријана Мијатовић освојила је златну медаљу на кадетском првенству БиХ у дисциплини ваздушна пушка, док је овој клуб екипно освојио треће мјесто, рекао је Срни тренер Огњен Мијатовић.

Он је је навео да је Мијатовићева била најуспјешнији учесник јучерашњег такмичења са најбољим резултатом, чиме је привукла велику пажњу на свој рад.

- Била је боља од јуниорске и сениорске првакиње БиХ, чиме су јој широм отворена врата за даље напредовање у стрељаштву - рекао је Мијатовић.

Он је навео да Маријана тренира стељаштво од 2020. године, да се такмичи у дисциплини ваздушна пушка од кадетске до сениорске категорије, те да константно напредује, што се овај пут и доказало.

Мијатовић је подсјетио да је Маријана крајем априла учестовала и на Олимпијади младих у Осијеку, гдје је забиљежила сјајне резултате.

Тренер "Гласинца" је рекао да је на првенству БиХ учестовала и Ана Пејић, која је заузела седмо мјесто са одличним резултатом у својој конкуренцији.

Он је нагласио да су екипно стрелкиње "Гласинца" освојиле бронзану медаљу, у саставу Маријана Мијатовић, Ана Пејић и Хелена Туторић.

Према његовим ријечима, у овом клубу добре резултате на такмичењима показују и почетнице у стрељаштву Луција Радивојевић и Тамара Максимовић, што потврђује да "Гласинац" има добар састав који обећава резултате у дисциплини ваздушна пушка.

Кадетско првенство БиХ у спортском стрељаштву у дициплини стандарна ваздушна пушка и ваздушни пиштољ одржано је јуче у Олимпијској дворани "Зетра" у Сарајеву.

Коментари 0
Повезане вијести
Соколац: Од данас редукција воде Соколац: Од данас редукција воде
Соколац: "Радилице" уносиле више "медне росе" у кошнице Соколац: "Радилице" уносиле више "медне росе" у кошнице
Обиљежене 33 године од формирања Прве романијске пјешадијске бригаде Обиљежене 33 године од формирања Прве романијске пјешадијске бригаде
Најчитаније
 • Мушкарац оставио кофере са људским остацима на мосту
  20h 5m
  0
 • Србија: Измјерено невјероватних 50 степени
  21h 59m
  0
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  7h 5m
  0
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  2h 23m
  0
 • Огласио се главни тужилац послије саслушања осумњиченог за убиство Данке Илић
  20h 48m
  0