Marina Kurteš vicešampionka svijeta

13.10.2024. 18:44
0
IZVOR: sportdc.net

Karatistkinja iz Istočnog Sarajeva Marina Kurteš svjetska je vicešampionka u kategoriji mlađih seniorki (U21) do 68 kilograma.

U finalu Svjetskog prvenstva u Veneciji Kurteševa je danas poražena od dvostruke uzastopne šampionke svijeta Talije Sombe iz Francuske, 4:1.

Ogroman je ovo rezultat za Marinu i Karate klub "Slaviju", a do svjetskog srebra stigla je pobjedama protiv Keitlin Keli iz Republike Irske 3:0, zatim Marene Piakuadio Junkosu iz Venecuele 2:1, a onda i Bjeloruskinje Volhu Ramaniuk 1:0.

Četvrti meč je Kurteševa radila protiv Majar Zeinelabdin iz Egipta, te pobijedila 6:5 i plasirala se u polufinale. U polufinalu je na megdan reprezentativki Bosne i Hercegovine izašla Ana Pia Desiderio iz Italije, a ni domaća takmičarka nije imala rješenje za vrlo raspoloženu Marinu, pa je morala da joj čestita pobjedu.

Ovo je druga medalja za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu, Emina Sipović je jutros uzela bronzu, dok će Anes Bosandžić kasnije da radi finale kategorije preko 84 kilograma.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra doček vicešampionke svijeta Marine Kurteš Sutra doček vicešampionke svijeta Marine Kurteš
Marina Kurteš u finalu Svjetskog prvenstva Marina Kurteš u finalu Svjetskog prvenstva
Marina Kurteš nosila zastavu na otvaranju BRIKS igara: "Bilo je veličanstveno" Marina Kurteš nosila zastavu na otvaranju BRIKS igara: "Bilo je veličanstveno"
Najčitanije
  • Urednica "Spin.info" saslušana u policijskoj stanici zbog krivične prijave za klevetu
    9h 45m
    3
  • Dijete palo sa četvrtog sprata zgrade
    2h 28m
    0
  • Dvije djevojčice se otrovale alkoholom, pronašla ih majka
    10h 3m
    0
  • U utorak sahrana svih žrtava katastrofalnih poplava u Donjoj Jablanici i selu Zlate
    1h 16m
    0
  • Besplatnom mamografskom pregledu odazvalo se pedesetak žena
    7h 21m
    0