Марина Куртеш вицешампионка свијета

13.10.2024. 18:44
0
ИЗВОР: sportdc.net

Каратисткиња из Источног Сарајева Марина Куртеш свјетска је вицешампионка у категорији млађих сениорки (У21) до 68 килограма.

У финалу Свјетског првенства у Венецији Куртешева је данас поражена од двоструке узастопне шампионке свијета Талије Сомбе из Француске, 4:1.

Огроман је ово резултат за Марину и Карате клуб "Славију", а до свјетског сребра стигла је побједама против Кеитлин Кели из Републике Ирске 3:0, затим Маренe Пиакуадио Јункосу из Венецуеле 2:1, а онда и Бјелорускињe Волху Раманиук 1:0.

Четврти меч је Куртешева радила против Мајар Зеинелабдин из Египта, те побиједила 6:5 и пласирала се у полуфинале. У полуфиналу је на мегдан репрезентативки Босне и Херцеговине изашла Ана Пиа Десидерио из Италије, а ни домаћа такмичарка није имала рјешење за врло расположену Марину, па је морала да јој честита побједу.

Ово је друга медаља за Босну и Херцеговину на Свјетском првенству, Емина Сиповић је јутрос узела бронзу, док ће Анес Босанџић касније да ради финале категорије преко 84 килограма.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра дочек вицешампионке свијета Марине Куртеш Сутра дочек вицешампионке свијета Марине Куртеш
Марина Куртеш у финалу Свјетског првенства Марина Куртеш у финалу Свјетског првенства
Марина Куртеш носила заставу на отварању БРИКС игара: "Било је величанствено" Марина Куртеш носила заставу на отварању БРИКС игара: "Било је величанствено"
Најчитаније
  • Уредница "Спин.инфо" саслушана у полицијској станици због кривичне пријаве за клевету
    9h 47m
    3
  • Дијете пало са четвртог спрата зграде
    2h 30m
    0
  • Двије дјевојчице се отровале алкохолом, пронашла их мајка
    10h 5m
    0
  • У уторак сахрана свих жртава катастрофалних поплава у Доњој Јабланици и селу Злате
    1h 18m
    0
  • Бесплатном мамографском прегледу одазвало се педесетак жена
    7h 23m
    0