Marko Đogo novi dekan Ekonomskog fakulteta u Palama

02.09.2022. 17:13
19
IZVOR: katera.news

Naučno-nastavno vijeće Ekonomskog fakulteta Pale, Univerziteta u Istočnom Sarajevu izabralo je danas Marka Đoga za novog dekana fakulteta.

Đogo je rekao da se za ovu funkciju kandidovao jer je dijete Ekonomskog fakulteta, kao i da se za njega profesionalno vezao preko petnaest godina, te da mu je stalo do opstanka i napretka ovog fakulteta.

On se zahvalio prethodnom dekanu, profesoru Božiću, ističući da su u prethodne četiri godine imali korektnu saradnju.

- Nažalost, u posljednjih par godinu došlo je do nesuglasica i prekida te saradnje zbog različitih viđenja smisla postojanja Fakulteta i koraka koje je potrebno preduzeti kako bi se preokrenuli negativni trendovi – rekao je on.

Đogo je istakao da je većina njegovih koleginica i kolega prepoznala nove ideje i energiju koje je iznio u svom programu rada za naredni četiri godine, te dodao da će se u narednom periodu poštovati najviše akademske norme.

- Neće biti povlaštenih, ali ni vještačkog izjednačavanja. Tačnije, težićemo izuzetnosti, a ne prosječnosti – naglasio je on.

Dodao je da je osnovna funkcija fakulteta prenos znanja budućim ekonomistima, te da je u visokom obrazovanju to moguće samo uz stalno i dinamično pomicanje granica znanja i promovisanje onih koji to uspješn(ije) čine.

- Nikada ne smijemo da zaboravimo da je Fakultet, pored obrazovne, i naučna institucija. To podrazumjeva i hrabrost da se snažnije uključimo u javni diskurs kako bismo svojim ugledom i u mjeri koji je to prikladno podržali ostvarenje društvenih i nacionalnih interesa, vodeći računa o kosmopolitskom duhu nauke i prosperitetu društva kao osnovnom cilju postojanja države – poručio je on.

Komentari za ovu vijest su isključeni.
Povezane vijesti
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    21h 17m
    9
  • U hramu u Vojkovićima služeno praznično večernje bogosluženje (FOTO)
    12h 12m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    21h 23m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    13h 38m
    0
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    21h 31m
    0