Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole

16.05.2024. 12:38
0
IZVOR: trebinjelive.info

Nekada su maturanti i profesori Gimnazije "Jovan Dučić" na kraju školske godine igrali mali fudbal na nekadašnjoj Brekani, a sadašnjem Stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša". Te utakmice su prepričavane sa generacije na generaciju jer su uvijek bile borbene, dinamične, ali uvijek su odisale fer-plejom.

Profesori su željeli da stariji, iskusniji, zreliji, oni koji su svoje savjete i znanje dijelili sa učenicima pobijede i na terenu, a mladost ko mladost nikad se nije predavala jer je znala da na njima svijet ostaje.

Uvijek je bilo navijanja, neki pričaju i navijačkih rekvizita. Sve je to teklo godinama i decenijama i prekinuto je. Mladost slušajući iz priča, a neki profesori koji se sjećaju takvih utakmica došli su na ideju da obnove takvo druženje.

Ukrstili su koplja u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", a došli su na ideju da sav novac koji je skupljen ide u dobrotvorne svrhe. Nisu se naplaćivale ulaznice, ali je svako prema svojim mogućnostima učestvovao u davanju dobrovoljnog priloga.

Utakmica je kažu oni koji pamte nekadašnje borbe maturanata i profesora bila zanimljiva, interesantna, a odlučivale su nijanse. Zna se na kome svijet ostaje. Na kraju su obje ekipe imale zajedničku poruku "vidimo se dogodine".

Komentari 0
Povezane vijesti
Još jedan uspjeh trebinjskog genija – Vuk Janković se iz Londona vraća sa zlatnom medaljom Još jedan uspjeh trebinjskog genija – Vuk Janković se iz Londona vraća sa zlatnom medaljom
Trebinjac ulovio soma od 58 kilograma u Bilećkom jezeru Trebinjac ulovio soma od 58 kilograma u Bilećkom jezeru
Trebinjci na vrhu vulkana Etna (FOTO) Trebinjci na vrhu vulkana Etna (FOTO)
Najčitanije
  • Renoom iz '84. krenuli s Jahorine u Pariz, prodaju kilometre za Miloša
    7h 20m
    3
  • Dan kada je ubijen Karađorđe – otac moderne srpske države
    17h 19m
    0
  • Zemljotres u BiH
    8h 55m
    0
  • Vatrogasci iz Han Pijeska spasili muškarca palog sa litice u provaliju
    16h 16m
    0
  • Majdov: Bog odlučuje ko će da bude najbolji, a mi ćemo da damo sve od sebe!
    10h 59m
    9