Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole

16.05.2024. 12:38
0
IZVOR: trebinjelive.info

Nekada su maturanti i profesori Gimnazije "Jovan Dučić" na kraju školske godine igrali mali fudbal na nekadašnjoj Brekani, a sadašnjem Stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša". Te utakmice su prepričavane sa generacije na generaciju jer su uvijek bile borbene, dinamične, ali uvijek su odisale fer-plejom.

Profesori su željeli da stariji, iskusniji, zreliji, oni koji su svoje savjete i znanje dijelili sa učenicima pobijede i na terenu, a mladost ko mladost nikad se nije predavala jer je znala da na njima svijet ostaje.

Uvijek je bilo navijanja, neki pričaju i navijačkih rekvizita. Sve je to teklo godinama i decenijama i prekinuto je. Mladost slušajući iz priča, a neki profesori koji se sjećaju takvih utakmica došli su na ideju da obnove takvo druženje.

Ukrstili su koplja u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", a došli su na ideju da sav novac koji je skupljen ide u dobrotvorne svrhe. Nisu se naplaćivale ulaznice, ali je svako prema svojim mogućnostima učestvovao u davanju dobrovoljnog priloga.

Utakmica je kažu oni koji pamte nekadašnje borbe maturanata i profesora bila zanimljiva, interesantna, a odlučivale su nijanse. Zna se na kome svijet ostaje. Na kraju su obje ekipe imale zajedničku poruku "vidimo se dogodine".

Komentari 0
Povezane vijesti
Trebinjci na vrhu vulkana Etna (FOTO) Trebinjci na vrhu vulkana Etna (FOTO)
Nestao Vasilije Lambeta (20) iz Trebinja Nestao Vasilije Lambeta (20) iz Trebinja
Šesnaesto čeka prababino krilo... Šesnaesto čeka prababino krilo...
Najčitanije
  • Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
    9h 55m
    0
  • Bura oduvala dvoje turista sa plaže na okolno ostrvo
    22h 33m
    0
  • Uprkos apelima: Komšije gluve na pozive za utvrđivanje međe
    22h 0m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    2h 45m
    0
  • Uhapšeno lice zbog droge
    7h 5m
    0