Maturanti i profesori obnovili tradiciju: Meč u malom fudbalu za kraj škole

16.05.2024. 12:38
0
IZVOR: trebinjelive.info

Nekada su maturanti i profesori Gimnazije "Jovan Dučić" na kraju školske godine igrali mali fudbal na nekadašnjoj Brekani, a sadašnjem Stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša". Te utakmice su prepričavane sa generacije na generaciju jer su uvijek bile borbene, dinamične, ali uvijek su odisale fer-plejom.

Profesori su željeli da stariji, iskusniji, zreliji, oni koji su svoje savjete i znanje dijelili sa učenicima pobijede i na terenu, a mladost ko mladost nikad se nije predavala jer je znala da na njima svijet ostaje.

Uvijek je bilo navijanja, neki pričaju i navijačkih rekvizita. Sve je to teklo godinama i decenijama i prekinuto je. Mladost slušajući iz priča, a neki profesori koji se sjećaju takvih utakmica došli su na ideju da obnove takvo druženje.

Ukrstili su koplja u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", a došli su na ideju da sav novac koji je skupljen ide u dobrotvorne svrhe. Nisu se naplaćivale ulaznice, ali je svako prema svojim mogućnostima učestvovao u davanju dobrovoljnog priloga.

Utakmica je kažu oni koji pamte nekadašnje borbe maturanata i profesora bila zanimljiva, interesantna, a odlučivale su nijanse. Zna se na kome svijet ostaje. Na kraju su obje ekipe imale zajedničku poruku "vidimo se dogodine".

Komentari 0
Povezane vijesti
Fočanski maturanti: Profesori su nam pomogli da postanemo bolji ljudi Fočanski maturanti: Profesori su nam pomogli da postanemo bolji ljudi
U Kalinoviku proslavili 40 godina mature i prisjetili se divnih uspomena U Kalinoviku proslavili 40 godina mature i prisjetili se divnih uspomena
Nasmijana lica maturanata i večeras na ulicama Istočnog Sarajeva (FOTO) Nasmijana lica maturanata i večeras na ulicama Istočnog Sarajeva (FOTO)
Najčitanije
 • Uspješno izvršen veoma kompleksan vazdušni transport dvomjesečne bebe
  22h 27m
  0
 • Najintrigantnija Srpkinja 19. vijeka: Sarkine “igre prestola” okončao sin raspikuća
  31m
  2
 • Preminulo troje zaraženih Legionelom
  17h 1m
  0
 • CIK kaznio SNSD i DNS zbog preuranjene kampanje
  14h 36m
  0
 • UEFA žestoko kaznila Hrvate!
  15h 11m
  1