Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе

16.05.2024. 12:38
0
ИЗВОР: trebinjelive.info

Некада су матуранти и професори Гимназије "Јован Дучић" на крају школске године играли мали фудбал на некадашњој Брекани, а садашњем Стадиону малих спортова "Александар Маслеша". Те утакмице су препричаване са генерације на генерацију јер су увијек биле борбене, динамичне, али увијек су одисале фер-плејом.

Професори су жељели да старији, искуснији, зрелији, они који су своје савјете и знање дијелили са ученицима побиједе и на терену, а младост ко младост никад се није предавала јер је знала да на њима свијет остаје.

Увијек је било навијања, неки причају и навијачких реквизита. Све је то текло годинама и деценијама и прекинуто је. Младост слушајући из прича, а неки професори који се сјећају таквих утакмица дошли су на идеју да обнове такво дружење.

Укрстили су копља у Спортској дворани "Милош Мрдић", а дошли су на идеју да сав новац који је скупљен иде у добротворне сврхе. Нису се наплаћивале улазнице, али је свако према својим могућностима учествовао у давању добровољног прилога.

Утакмица је кажу они који памте некадашње борбе матураната и професора била занимљива, интересантна, а одлучивале су нијансе. Зна се на коме свијет остаје. На крају су обје екипе имале заједничку поруку "видимо се догодине".

Коментари 0
Повезане вијести
Још један успјех требињског генија – Вук Јанковић се из Лондона враћа са златном медаљом Још један успјех требињског генија – Вук Јанковић се из Лондона враћа са златном медаљом
Требињац уловио сома од 58 килограма у Билећком језеру Требињац уловио сома од 58 килограма у Билећком језеру
Требињци на врху вулкана Етна (ФОТО) Требињци на врху вулкана Етна (ФОТО)
Најчитаније
  • Реноом из '84. кренули с Јахорине у Париз, продају километре за Милоша
    11h 5m
    3
  • Земљотрес у БиХ
    12h 40m
    0
  • Дан када је убијен Карађорђе – отац модерне српске државе
    21h 4m
    0
  • Ватрогасци из Хан Пијеска спасили мушкарца палог са литице у провалију
    20h 1m
    0
  • Мајдов: Бог одлучује ко ће да буде најбољи, а ми ћемо да дамо све од себе!
    14h 44m
    9