Матуранти и професори обновили традицију: Меч у малом фудбалу за крај школе

16.05.2024. 12:38
0
ИЗВОР: trebinjelive.info

Некада су матуранти и професори Гимназије "Јован Дучић" на крају школске године играли мали фудбал на некадашњој Брекани, а садашњем Стадиону малих спортова "Александар Маслеша". Те утакмице су препричаване са генерације на генерацију јер су увијек биле борбене, динамичне, али увијек су одисале фер-плејом.

Професори су жељели да старији, искуснији, зрелији, они који су своје савјете и знање дијелили са ученицима побиједе и на терену, а младост ко младост никад се није предавала јер је знала да на њима свијет остаје.

Увијек је било навијања, неки причају и навијачких реквизита. Све је то текло годинама и деценијама и прекинуто је. Младост слушајући из прича, а неки професори који се сјећају таквих утакмица дошли су на идеју да обнове такво дружење.

Укрстили су копља у Спортској дворани "Милош Мрдић", а дошли су на идеју да сав новац који је скупљен иде у добротворне сврхе. Нису се наплаћивале улазнице, али је свако према својим могућностима учествовао у давању добровољног прилога.

Утакмица је кажу они који памте некадашње борбе матураната и професора била занимљива, интересантна, а одлучивале су нијансе. Зна се на коме свијет остаје. На крају су обје екипе имале заједничку поруку "видимо се догодине".

Коментари 0
Повезане вијести
Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи Фочански матуранти: Професори су нам помогли да постанемо бољи људи
У Калиновику прославили 40 година матуре и присјетили се дивних успомена У Калиновику прославили 40 година матуре и присјетили се дивних успомена
Насмијана лица матураната и вечерас на улицама Источног Сарајева (ФОТО) Насмијана лица матураната и вечерас на улицама Источног Сарајева (ФОТО)
Најчитаније
 • Ухапшен због пуцњаве у Палама
  10h 48m
  0
 • Концерт Жељка Самарџића вечерас у спортској дворани на Тргу Србије
  10h 10m
  1
 • Мошти Свете Текле и Светог Варнаве на челу данашње Спасовданске литије у Источном Новом Сарајеву
  10h 39m
  1
 • Марија Карађорђевић, српска краљица која заслужује поштовање равно светици
  9h 28m
  2
 • Србима на Жучи отета земља у бесцијење
  23h 53m
  0